Перейти до публікації

Новий пенсійний міф у Німеччині, пов'язаний з українськими біженцями


Alona

Рекомендовані повідомлення

Цей пенсійний міф у Німеччині зараз викликає обурення у німців. На даний момент у месенджері WhatsApp з'явилося таке повідомлення: «З червня Німеччина виплачуватиме пенсії українцям з 57 років». Таким чином, біженці, швидше за все, отримають пенсії в Німеччині набагато раніше, ніж самі німці.

Пенсії по старості в Німеччині можна отримувати не раніше, ніж з 63 років, за умови, що людина 35 років робила внески. Чому тоді для українців такі привілеї? Чи це просто брехня?

Пенсійний міф у Німеччині розбурхав німецьке суспільство

Згідно із заявою Федерального пенсійного страхування Німеччини, жодних потурань для біженців немає. Загальні правила нарахування пенсій поширюватимуться і на біженців з України.

Таким чином, твердження про те, що вони у Федеральній Республіці могли отримувати пенсії на десять років раніше, ніж громадяни Німеччини, не відповідає дійсності. Законодавчо необхідний пенсійний вік варіюється в залежності від типу пенсії по старості – від 63 до 67 років.

У принципі, кожен працівник у Німеччині, оподатковуваний внесками соціального страхування, платить у пенсійне страхування Німеччини. Це означає, що іноземці, наприклад, громадяни України, також можуть отримати німецькі пенсійні права.

При цьому право на пенсію мають лише ті, хто сплачував внески в обов'язкове пенсійне страхування протягом не менше п'яти років і досяг встановленого пенсійного віку. Винятків немає

Мінімальний страховий стаж, необхідний для відповідного виду пенсії, можна також задовольнити, склавши німецькі страхові періоди з періодами в інших країнах. Це працює тільки з державами-членами Європейського Союзу, з якими Німеччина уклала угоду про соціальне забезпечення.

Україна до них не входить. Тому європейські правила не застосовуються під час розгляду пенсійних заяв. З Німеччиною також не існує ратифікованої угоди про соціальне забезпечення. З погляду пенсійного законодавства Україна вважається «бездоговірною зарубіжною країною».

Це означає, що роки, які біженець відпрацював в Україні, не враховуються при розрахунку мінімального страхового стажу для пенсії в Німеччині.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...