Перейти до публікації

Особливості реєстрації індивідуального підприємництва біженцями у Швейцарії


Alona

Рекомендовані повідомлення

У Швейцарії незалежна підприємницька діяльність, чи то фріланс, вільні професії або бізнес, не вважаються окремою юридичною структурою. Всі активи та зобов'язання такого бізнесу невіддільні від його власника. Тому реєстрація в торговому реєстрі є не установчим, а радше декларативним заходом. Однак така реєстрація обов'язкова у випадку, якщо річний оборот перевищує 100 000 швейцарських франків.

Такий самий поріг застосовується і щодо реєстрації платника ПДВ. Така реєстрація у федеральній податковій адміністрації необхідна, якщо сума обороту не звільняється від оподаткування (наприклад, медична, освітня, некомерційна діяльність), незалежно від того, чи такий оборот фактично генерується у Швейцарії чи за кордоном.

Оскільки незалежна діяльність здійснюється у Швейцарії, необхідно зареєструватися в кантональному управлінні соціального захисту та сплачувати внески на соціальне страхування з чистого прибутку.

У зв'язку з проживанням або здійсненням незалежної діяльності у Швейцарії, необхідно сплачувати податок на прибуток, який декларується раз на рік у відповідному кантоні на основі чистого прибутку, причому за прогресивною шкалою оподаткування, а певні доходи, що не перевищують мінімальний поріг, звільняються від оподаткування.

Для підприємців, які не мають фактичного офісу (лише юридичну адресу) або працівників в Україні, є можливість ліквідувати українську бізнес-структуру та зареєструвати новий бізнес у Швейцарії.

При цьому не має значення, де знаходиться банківський рахунок - у Швейцарії чи за кордоном. Також не має значення, чи зареєстрований банківський рахунок на компанію або її власника, оскільки швейцарське законодавство не розмежовує ці два поняття.

Вибір правильної моделі також має значення для розподілу внесків на соціальне страхування у Швейцарії.

Подробиці у статті

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...