Перейти до публікації

Як українським біженцям у Польщі отримати допомогу при народженні дитини?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Батьки новонародженої дитини в Польщі мають право отримати одноразову допомогу від держави, так звану допомогу на малюка – Becikowe. Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана.

Як зазначається, допомога Becikowe у Польщі – це одноразова виплата в розмірі 1000 злотих на дитину, що надається при її народженні. Кошти перераховуються на банківський рахунок або доставляються поштовим переказом.

Таку допомогу, крім громадян Польщі, країн Європейського Союзу та Європейської Економічної Зони (Швейцарія, Великобританія), можуть отримати громадяни й інших країн, у тому числі України, які офіційно перебувають на території Республіки Польща.

"Так, якщо ви є одним із батьків дитини або його опікуном (законним/фактичним), отримання Becikowe можливо шляхом заповнення онлайн-заявки на порталі emp@tia з використанням електронного підпису або довіреного профілю. Подати заявку необхідно протягом 12 місяців після народження дитини. А у випадку опікунства заяву необхідно подати протягом 12 місяців із дня, коли Ви взяли дитину під опіку або усиновили її", – йдеться в повідомленні.

Важливо, що одноразова допомога при народженні дитини виплачується, якщо:

- дохід сім’ї на одну особу не перевищує 1922,00 злотих на місяць;

- мати дитини перебувала під медичним наглядом не пізніше 10-о тижня вагітності до дня пологів (така довідка видається лікарем або акушеркою).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...