Перейти до публікації

Складено список страйків, що загрожують подорожам Європою


Alona

Рекомендовані повідомлення

З початком піку туристичного сезону в Європі щодня відбувається до 33 тисяч авіарейсів, а в середині літа повітряний трафік досяг допандемійного рівня. При цьому мандрівники можуть зіткнутися з хаосом в аеропортах через страйки.

Так, повідомляється про загрозу масштабного страйку авіадиспетчерів. Про неї раніше заявляв Євроконтроль, що координує повітряну навігацію Європи. Хоча після переговорів із профспілкою, яка представляє права службовців у ЄС, напруженість спала, страйк варто мати на увазі.

Ще одна можлива проблема авіаподорожей – страйку авіадиспетчерів у Франції. Лише у червні компанія Ryanair скасувала через це 900 рейсів. У бельгійському аеропорту Шарлеруа наприкінці липня страйкували пілоти цієї авіакомпанії, вони заявляли, що мають намір продовжувати серію страйків.

У Великобританії заявлені раніше страйки в Хітроу та аеропорту Бірмінгема скасовані, проте їхня можливість зберігається в аеропортах Гатвік та Лутон: у період з 18 по 20 та з 22 по 24 серпня складності можуть виникнути у пасажирів Norse Atlantic, Norwegian, Delta, TAP Air Portugal та Saudi, а 30 серпня, 6 та 13 вересня – у пасажирів Wizz Air.

Неспокійно і на залізницях. Працівники паризького метрополітену попереджають про можливий страйк під час заключного етапу чемпіонату світу з регбі з 8 вересня до 28 жовтня. Про страйки 26 серпня та 2 вересня заявила і найбільша транспортна профспілка Великобританії RMT.

Транспортних страйків наразі не планується в Італії та Іспанії.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...