Перейти до публікації

Як українцям підтвердити особу для отримання пенсії у Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

У консульстві роз'яснили, як українцям підтвердити особу для отримання пенсії у Німеччині

У зв'язку з непоодинокими зверненнями громадян України пенсійного віку, що тимчасово проживають у ФРН у федеральних землях Баварія та Баден-Вюрттемберг, з питання підтвердження особи для подальшого оформлення /переоформлення без особистої присутності пенсійних виплат в Україні, в Генконсульстві України можна посвідчити факт, що фізична особа є живою та отримати відповідне свідоцтво.

Для отримання такого свідоцтва потрібно:

1. Надіслати короткий запит на електронну адресу Генконсульства  gc_dem@mfa.gov.ua про видачу свідоцтва та докласти до нього копію внутрішнього паспорта у формі книжечки або ID-картки (всіх сторінок з відмітками) та довідки про реєстрацію місця проживання у ФРН (Meldbescheinigung) не старше 2-х місяців від дня видачі.

2. Дочекатися відповіді на запит та прийти особисто в Генконсульство для отримання свідоцтва. Вартість оформлення свідоцтва  - 18 євро. При собі мати паспорт, довідку про реєстрацію місця проживання у ФРН та їх копії

Для сплати консульського збору рекомендуємо скористатися можливістю оплати німецькою дебетовою карткою (EC-Karte, Girocard) безпосередньо в Генконсульстві під час отримання послуги.

Увага: платіжний термінал приймає лише дебетові картки (не кредитні), випущені виключно німецькими банківськими установами.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...