Перейти до публікації

З квитком за 49 євро більше не можна їздити потягами ICE


Alona

Рекомендовані повідомлення

Виняток, про який знали не всі пасажири: раніше власники квитків вартістю 49€ мали можливість пересісти на IC або ICE далекого прямування, якщо їхній регіональний потяг затримувався не менше ніж на 20 хвилин.

При цьому пасажири мали спочатку самостійно придбати новий квиток, а потім отримати його компенсацію в сервісному центрі Deutsche Bahn або подавши заяву через Інтернет.

Однак із вівторка, 15 серпня, це правило більше не діє. Згідно з заявою Deutsche Bahn, «відшкодування вартості проїзду в поїздах далекого прямування не проводитиметься навіть у випадках, коли йдеться про права пасажирів».

Чому Deutsche Bahn позбавляється цього правила?

Deutsche Bahn скасовує це правило відшкодування витрат у зв'язку із загальноєвропейською вимогою, яка вводиться в Німеччині для всіх «квитків зі значно зниженою транспортною платою», до яких належить квиток вартістю 49 €, також званий Deutschlandticket.

Серед інших подібних пропозицій – квитки Schönes-Wochenende або Quer-durchs-Land, що дозволяють групам подорожувати Німеччиною по одному квитку за невелику суму на людину.

Нове правило поширюється і на комбіновані поїздки

Власники квитків Deutschlandticket, які запізнилися на потяг далекого прямування через затримку регіонального поїзда, більше не можуть розраховувати на компенсацію.

Відсутність компенсацій за затримку поїздів, на які припадає близько 35% поїздів Deutsche Bahn, німецькі транспортні асоціації назвали правилом Pech gehabt (не пощастило).

Однак, за словами представників Deutsche Bahn, у «двох виняткових випадках» повернення грошей все ж таки буде здійснюватися.

Якщо власники квитків Deutschlandticket не встигають дістатися місця призначення до півночі через скасування поїзда або прибувають до пункту призначення між опівночі та 5 годинами ранку із затримкою не менше 60 хвилин, вони можуть пересісти на поїзд ICE або IC.

Як і раніше, вони можуть придбати новий квиток, вартість якого буде повернуто.

Що змінюється?

З середини серпня залізничні компанії більше не повинні виплачувати компенсації в разі скасування або затримки поїздів з надзвичайних обставин.

До таких обставин належать, наприклад, крадіжка кабелю, погодні умови, аварійні ситуації в поїзді або «люди на коліях».

Раніше пасажири могли отримати компенсацію в розмірі 25% вартості проїзду при затримці поїзда на одну годину і 50% вартості проїзду при затримці на дві години.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...