Перейти до публікації

13 зарплата в Німеччині: вся важлива інформація


Alona

Рекомендовані повідомлення

13 зарплата в Німеччині – це бажана сума грошей для багатьох співробітників, яка стане в нагоді в кінці року перед різдвяними канікулами. Якщо ваш роботодавець робить таку виплату своїм співробітникам, їм пощастило.

Що треба знати?

Оскільки завжди є питання та неясності щодо 13 місячної зарплати, необхідно вивчити певну інформацію. Щоб уникнути плутанини, необхідно одразу розуміти, що ця виплата не має нічого спільного з різдвяною премією.

Спеціальна виплата здійснюється в додаток до окладу в якості заохочення за виконану роботу. Дата виплати регулюється трудовим договором, зазвичай ближче до кінця року. В основному виплачується сума, еквівалентна повній місячній зарплаті. Вважається оподатковуваним доходом.

Чи виплачується взагалі 13-місячна зарплата, це рішення роботодавця і питання політики компанії. Винятком є випадок, коли обов'язковий колективний договір передбачає таку виплату.

Якщо роботодавець сам вирішує, чи працівники отримуватимуть цей бонус, то про це можна дізнатися у трудовому договорі. Якщо там є відповідний пункт, то ближче до кінця року можна претендувати на подібну виплату.

Назва вже передбачає, що у багатьох випадках працівникам виплачується повна місячна заробітна плата брутто в якості даного бонусу. При цьому слід враховувати, що сума не завжди фіксована.

Немає загальноприйнятої ставки, яка б регулювала розмір грошового бонусу в кінці року. Єдино достовірною інформацією виступає та, яка вказана у трудовому договорі.

Подібний дохід оподатковується.

Тому податкова інспекція також отримує свою частку від цієї виплати.

Насамперед, важливо знати, що необхідно вказати спеціальний платіж у своїй декларації про доходи.

Заробітна плата за 13 місяців потрапляє під правила для інших винагород і оподатковується після того, як вона надходить на рахунок співробітника. У багатьох випадках платіж здійснюється в листопаді або грудні і тому зазвичай включається в податкову декларацію за відповідний рік.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...