Перейти до публікації

В Австрії змінилися умови для біженців з України


Alona

Рекомендовані повідомлення

З понеділка, 24.07. набули чинності такі положення у сфері догляду за переміщеними особами з України:

Українські переміщені особи, які їдуть у відпустку, залишають країну з метою навчання (наприклад, стажування тощо) або їдуть у невідомому напрямку, більше не можуть бути автоматично допущені до їхніх останніх чи інших приміщень.

Це означає для вас на практиці:

1. Будь ласка, заздалегідь проінформуйте людей про цю постанову (наприклад, на домашніх зборах), наскільки це можливо. Відповідні внутрішні правила вже готуються (додаткова інформація буде пізніше).

2. Знятись з обліку, як завжди при виїзді.

3. У цих випадках, будь ласка, створіть фотожурнал залишених речей, а також запакуйте та зберігайте меблі, одяг тощо, залишені в кімнатах. Якщо немає місця для зберігання речей, будь ласка, залиште його запакованим у номері.

Примітка. Товари, що швидко псуються, такі, як продукти харчування і т. д., утилізуйте негайно.

4. Якщо люди повернуться, вони більше не дозволять заселятися.

5. Тепер люди мають можливість взяти з собою свої речі та/або отримати інформацію про своє місцезнаходження в інформаційному бюро або кураторів.

6. У випадку виняткових випадків, що добре обґрунтовані і піддаються перевірці (наприклад, смерть та/або серйозне захворювання членів сім'ї, подається медичне підтвердження лікування за кордоном тощо) Штефан Фрішауф, звичайно ж, проведе індивідуальну оцінку. Потім він зв'яжеться із вами окремо.

Крім того:

Будь-кому, хто отримує GVS, більше не дозволяється залишати землю Тіроль.

Якщо хтось повинен це зробити, наприклад, доїхати до посольства у Відні, зацікавлена особа також має запросити письмове підтвердження та подати його начальнику TSD або уряду Тироля після повернення.

В основному це правило підпадає під дію закону GVS (Grundversorgung)

Реєстрація та зняття з обліку після реєстрації – протягом 3-х робочих днів

Як я вже писала вище — поїздка до Відня з метою посольства, щоб подати заявку на щось або продовжити тощо зацікавлена особа має запросити підтвердження.

Нова інформація від соціальної служби Тіроль: це стосується всіх українців, які також проживають в приватному порядку та отримують оплату та субсидію на оренду житла від землі Тіроль, крім того, переміщеним особам з України не дозволяється залишати територію Тіроль, і немає права на 6 днів у квартал у відпустці по всій Австрії. Не залишайте Тіроль!!!!

Далі в Tirol Land діють нові правила, кожен повинен повідомити про працевлаштування протягом 14 днів. Усі житлові приміщення також суворо контролюються.

Все, що написано можна говорити на зборах!

А також тих, хто працює офіційно і проживає в соціальному житлі - рано чи пізно отримають від ТСД листи з проханням протягом 3 місяців залишити приміщення.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...