Перейти до публікації

Інформація щодо виїзду з Нідерландів під час літніх канікул


Alona

Рекомендовані повідомлення

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ  ДЛЯ БАТЬКІВ!

Літні канікули в Нідерландах короткі - максимально шість тижнів. Тим не менше, шість тижнів - це термін, що перевищує деякі існуючі рамки для переміщених осіб з України.

На жаль, українські діти в статусі "під тимчасовим захистом" (і також без нього), які проживають в прийомних родинах і на муніципальних локаціях, підпадають під строге обмеження організації Veiligheidsregio щодо терміну відсутності за адресою прописки.

Стандартно ви і ваші діти можуть виїхати з адреси прописки без питань на два тижні із правом збереження соціальних виплат (для тих, хто має на них право). За наявності вагомої причини ви і ваші діти можуть виїхати з місця реєстрації на чотири тижні без права збереження цих виплат. Коли ви повернетеся на адресу “прописки”, соцвиплати можна відновити.

З погляду організації Veiligheidsregio і держави Нідерланди, літні канікули у шість тижнів для українських переміщених осіб за межами адреси реєстрації не вважаються вагомою причиною для перевищення термінів, зазначених вище. Тим більше, якщо дітей вивозять на канікули в Україну, яка є небезпечною. Така ситуація може визивати питання.

 Якщо ви виїжджаєте з адреси “прописки” на термін більший за чотири тижні, вас абсолютно точно відпишуть з муніципальної локації, на якій ви проживаєте. Як тільки ви втрачаєте “прописку”, ви  автоматично втрачаєте BRP-реєстрацію

Це означатиме, що з цього моменту ви більше офіційно не знаходитеся в Нідерландах. Тобто коли ви повернетесь, ви будете чи то нелегалом, чи то туристом, і вам потрібно буде заново пройти BRP-реєстрацію, тобто “прописатися” в муніципалітет.

У випадку, коли ви проживаєте в приймаючій родині - все буде залежати від рішення приймаючої родини. Якщо вони не повідомлять про вашу тривалу відсутність в муніципалітет - все гаразд. Якщо ж повідомлять - див. вище.

Ця процедура строга. Обійти її неможливо. Порушувати цю процедуру ви можете лише на власний ризик і це означатиме, що ви готові до наслідків.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...