Перейти до публікації

З липня починають діяти нові умови для українців для отримання допомоги у Джобцентрі


Alona

Рекомендовані повідомлення

З липня отримувати допомогу зможуть лише ті, хто постійно доступний для Джобцентру і без дозволу не відлучається із зареєстрованого місця проживання.

Що таке місцева присутність Ortsanwesenheit?

Місцева присутність Ortsanwesenheit є додатковою і обов'язковою до виконання умовою крім власне потреби у допомозі. Якщо одержувачу необхідно відлучитися, він має отримати відповідний дозвіл. За дні, які одержувач був відсутній за вказаною в документах адресою без погодження з Джобцентром, допомога повністю скасовується.

Звичайно, можна відлучитися кудись у гості, але одержувач допомоги має знаходитися в межах 2,5 години їзди від місця проживання. Ця вимога поширюється на будні і, що важливо, суботні дні

Зверніть увагу, що вимога місцевої присутності не поширюється на неділю та святкові дні.

Відсутність на місці одержувача допомоги без дозволу Jobcenter

Санкція, яка передбачена за це порушення – повне скасування допомоги, а не її зменшення, як було раніше. Якщо немає місця прописки без погодження, крім грошей на проживання можна втратити медичну страховку та оплату за житло.

Які поважні причини для відсутності за місцем реєстрації?

Jobcenter повинен дати згоду, якщо у одержувача допомоги є вагома причина бути відсутнім на адресу проживання і це не порушить пошук робочого місця. Наприклад, якщо така відлучка необхідна за медичними показаннями або провадження волонтерської діяльності. Зазвичай Джобцентр також не заперечує проти відпустки чи відвідування родичів тривалістю до 21 дня.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...