Перейти до публікації

Зміни умов проживання для українських біженців у Чехії


Alona

Рекомендовані повідомлення

У Чехії з 1 липня набувають чинності нові правила оплати житла для біженців з України, які підвищують ризики нестачі житла та масового повернення українців додому

Як повідомляють чеські ЗМІ, мешканці Чехії, які приймають українців, з 1 липня перестануть отримувати виплати за розміщення біженців за старою схемою.

Для отримання повної суми допомоги власнику нерухомості необхідно буде зареєструватись у реєстрі квартир та договорів та проживати з українцями під одним дахом. В інших випадках розміщення можливе на правах оренди, яку біженці оплачуватимуть із допомоги.

Якщо біженець проживає у зареєстрованій квартирі, він отримуватиме допомогу у розмірі 3000 крон, без реєстрації лише 2400 крон. Також з липня держава перестане платити за екстрене проживання людям із тимчасовим захистом, які перебувають у Чехії понад 150 днів і не належать до вразливих груп.

При цьому є ризики нестачі житла та масового повернення біженців до України. У зв'язку зі зміною умов розміщення біженців з України, в Мінпраці Чехії попереджають про можливу внутрішню міграцію та ризик того, що десятки тисяч людей можуть втратити тимчасове житло. На найближчі два тижні після запровадження нових правил у відомстві радять мобілізувати можливості розміщення у кризових ситуаціях та, можливо, розширити транспортні можливості для повернення людей до України.

Число українських біженців, яким доведеться переїжджати, оцінюється від 38 000 до 50 000 осіб.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...