Перейти до публікації

Податок на радіо та ТБ у Німеччині ARD-ZDF Rundfunkbeitrag


Alona

Рекомендовані повідомлення

Внесок становить 18,36 € на місяць на сім'ю, але сплачується щокварталу по 55,08 € чотири рази на рік. Уникнути його не можна.

Багато хто обурюється, мовляв - ми не дивимося ТБ, не слухаємо радіо тощо, але на жаль, відстежити держава це не може (звісно, якщо людина не сліпа і глуха, але такі люди звільнені від внеску за довідкою від лікаря). Крім цього в багатьох містах випускаються безкоштовні газети, також з цього "податку" оплачуються сповіщення про пробки/аварії по радіо в автомобілях і ще багато аргументів від уряду про необхідність сплати цього внеску.

Відразу ж після прописки/реєстрації за місцем проживання в Німеччині дані йдуть до організації ARD ZDF Deutschlandradio Beitragsservice. Так офіційно називається компанія, яка збирає податок на радіо та ТБ у Німеччині. Кожному повнолітньому мешканцю присвоюється номер – Beitragsnummer – номер платника, 9 цифр.

Цей номер буде вказаний у листах з рахунками.

За законом збір сплачується один на домогосподарство, і при цьому не має значення, скільки людей живе разом. Але у німецьких адресах номер квартири не вказано. Тому в багатоквартирному будинку не просто визначити, чи живуть люди разом чи в різних квартирах.

Просто так викинути рахунок і забути про нього не вийде, підуть штрафи/пені, і ця справа буде занесена до SCHUFA. Потрібно повідомити ARD-ZDF Rundfunkbeitrag, що Ви проживаєте в одному домогосподарстві разом, тоді залишать тільки одну платіжку на сім'ю/квартиру.

Скористайтеся формуляром на сайті www.rundfunkbeitrag.de . Якщо прийшов рахунок, значить, одержувач зареєстрований як один і в окремому житлі. При заповненні формуляра головне знати всі Beitragsnummer, що проживають у сім'ї, вказати їх, в кінці додати файл-скан прописки, де підтверджується, що це дійсно одна сім'я, що проживає разом.

Порада іммігрантам: не слухайте сміливців, які розповідають, що не сплачують збір багато років. Йдеться, швидше за все, про нерозсудливість, або про банальне нерозуміння. Від сплати звільнено одержувачів соц.допомоги, певних груп інвалідів, студентів та ще кількох дуже вузьких груп населення.

Іноземцям краще поводитися більш обачно. У Німеччині із простроченнями платежів досить суворо. Наслідки відгукнуться у найнесподіваніших місцях, наприклад, продовження посвідки на проживання, отримання німецького громадянства або оформлення іпотеки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...