Перейти до публікації

ZUS: офіційна інформація про кількість доплат до пенсій українцям у Польщі


Alona

Рекомендовані повідомлення

Сплата внесків до Фонду соціального страхування в Польщі не відкриває автоматично іноземцям шлях до отримання доплат до мінімальної пенсії за віком. 

Кількість доплат від ZUS до мінімальної пенсії, які отримують громадяни України в Польщі, на сьогодні невелика. У 2021 році такі доплати отримувало 1215 осіб, у 2022 році – 1205 осіб, а зараз доплати до пенсії мають у Польщі тільки 1170 громадян України. 

ZUS має інструменти для перевірки того, чи має іноземець право на доплати до мінімальної пенсії. Проживання іноземця в Польщі перевіряється як на етапі звернення за такими доплатами, так і під час їхніх виплат. Особи, які звертаються за польською пенсією, не тільки подають декларацію про місце проживання, а й на вимогу ZUS - документ, який підтверджує законне перебування в Польщі. Частота перевірки проживання іноземця в Польщі залежить від типу та терміну дії документа, який підтверджує легальність його перебування в країні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...