Перейти до публікації

Нідерланди: як попасти в муніципальну локацію, у якій вже живуть ваші друзі чи родичі?


Alona

Рекомендовані повідомлення

У тих, хто отримав тимчасовий захист в Нідерландах та живе в муніципальному житлі, часто виникають питання щодо того, чи можливо об'єднання на локаціях з родичами, знайомими, друзями з інших муніципальних локацій, приймаючих родин та з України. Даємо відповідь на основі інформації, яку нам надали в одному з муніципалітетів та Veiligheidsregio.

Veiligheidsregio (регіон безпеки)  - це установа, яка піклується про безпеку жителів і гостей ( в тому числі переміщених осіб з України) певного регіону Нідерландів. Процедуру розселення людей по локаціях диктує саме Veiligheidsregio. Співробітники муніципалітетів (в тому числі на локаціях) та співробітники інших установ, що допомогають з розселенням (наприклад, з Армії Спасіння, Leger des Heils) строго виконують її інструкції. Без виключень.

Процедура заповнення вільних місцьу муніципальних локаціях (далі - МЛ) та пріоритетні групи для об'єднання наступні:

1. В першу чергу вільні місця заповнюються біженцями, які проживають в приймаючих родинах і за різними причинами більше не можуть там знаходитися. Сюди ж відносяться термінові кризові переводи біженців з інших МЛ.

2. Об'єднання членів сімей першого ступеню спорідненості (мати, батько, рідні неодружені діти, рідні брати-сестри). За умови, що у локації є вільні місця і у Veiligheidsregio дали добро на об'єднання.

3. Прохання про об'єднання членів родин другого-третього ступенів спорідненості (бабусі, дідусі, тітки-дяді, двоюрідні брати-сестри, племінники, тощо) не розглядається, тобто ця група не підпадає під об'єднання родини.

Але для тих членів родин, які їдуть вперше з України (тобто ще не реєструвалися в Нідерландах), можливий наступний варіант. Ці родичі мусять спершу їхати в центральні пункти допомоги українцям. Там реєструватися і вже звідти пробувати самостійно домовлятися про об'єднання родини у конкретній локації. Червоний Хрест зробить запит на Veiligheidsregio. Якщо буде вільне місце і буде дано добро - об'єднання можливе.

4. Переведення родичів будь-яких рівнів спорідненості  з інших МЛ для об'єднання родин - не розглядається як можливе. Персональні виключення на базі медичних показників можливі для розгляду.

5. Об'єднання друзів і знайомих на одній локації через процедуру об'єднання взагалі неможливе. Тільки якщо при реєстрації в центральні пункти допомоги буде вирішено відправити людей у цю локацію.

6. Переведення на інші МЛ і об'єднання родин для переміщених осіб з третіх країн (без українського громадянства, а лише з тимчасовими українськими документами) неможливе. Це пов’язано з тим, що для таких людей діють інші процедури, обмежені датою 04.09.20.23. Але якщо громадяни третіх країн є частиною української родини, така ситуація розглядається окремо.

Telegram-канал opora_nl

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...