Перейти до публікації

Грошова допомога по вагітності та пологах у Чехії


Alona

Рекомендовані повідомлення

Під час вагітності та після пологів Ви деякий час не будете працювати. У цей час Ви маєте право отримувати грошову допомогу по вагітності та пологах (peněžitá pomoc v mateřství), a після закінчення декретної відпустки, як правило, ви маєте право на грошову допомогу для батьків (rodičovský příspěvek).

Розмір цієї допомоги залежить від Ваших попередніх доходів.

У період, коли Ви отримуєте грошову допомогу по вагітності та пологах, Ви не маєте права виконувати жодну іншу оплачувану роботу.

Умови виплати цієї допомоги:

- Якщо Ви протягом не менше, ніж 270 календарних днів за останні 2 роки перед декретною відпусткою були застраховані роботодавцем або самі платили страхові внески, якщо Ви є фізичною особою-підприємцем (OSVČ)

- Якщо в момент початку декретної відпустки Ви є учасником страхування на випадок непрацездатності (nemocenské pojištění), тобто, якщо внески за Вас платить роботодавець або Ви самі, або якщо Ви вже не працюєте, але тривають 180 днів «захисного періоду» (ochranná lhůta) (про «захисний період» – див. далі).

Що потрібно зробити?

Так само, як і у випадку подання заяви на декретну відпустку – зайдіть до гінеколога, який встановить термін початку декретної відпустки. Заповнений лікарем формуляр віднесіть за місцем роботи. Якщо Ви – фізична особа-підприємець (OSVČ) і маєте право на грошову допомогу по вагітності і пологах, віднесіть заповнений лікарем формуляр в Управління соціального забезпечення (OSSZ).

Вся детальна інформація про допомоги за посиланням 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...