Перейти до публікації

Перереєстрація транспорту, водійські права та абонемент на паркування для українців у Австрії


Alona

Рекомендовані повідомлення

Згідно з чинним законодавством, транспортні засоби осіб, які змушені були покинути Україну, повинні бути перереєстровані в Австрії через рік. Для українських транспортних засобів Міністерство захисту клімату визначило наступне: якщо до закінчення річного строку транспортний засіб перетнув кордон, відлік річного періоду починається заново з дати перетину кордону. Таким чином, якщо транспортний засіб перетнув кордон, його не потрібно перереєстровувати в Австрії.

Українські водійські посвідчення осіб, які змушені були покинути Україну, залишаються чинними. Додаткову інформація для українських власників транспортних засобів у Австрії можна знайти на сайті ÖAMTC.

Передумовою для повторного подання заяви на отримання абонементу на паркування (через 1 рік) є  перетин кордону до закінчення одного року перебування транспортного засобу в Австрії. Це необхідно підтвердити за допомогою заяви під присягою.

Заява під присягою має такий зміст: "Заявляю під присягою, що транспортний засіб з реєстраційним номером _______________ був ввезений в Австрію водійські права та або(дата)". 

Ви повинні завантажити цю заяву під час подачі заяви онлайн або передати її на особистому прийомі в районному магістрату.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • Alona змінив заголовок на Перереєстрація транспорту, водійські права та абонемент на паркування для українців у Австрії

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...