Перейти до публікації

Безробітні в Польщі можуть розраховувати на виплату кількох тисяч злотих


Alona

Рекомендовані повідомлення

Які умови?

Так званий “ваучер на поселення” (Bon na zasiedlenie) призначається людям, які бажають працювати або відкрити бізнес не за місцем проживання. Ваучер призначений для покриття витрат на проживання в іншому місці. 

На цю допомогу можуть розраховувати безробітні особи віком до 30 років. Статус безробітного повинен бути офіційним. Допомога призначається якщо:

 • зарплата, яку отримуватиме працівник, буде вища від мінімальної (з 1 січня 2023 року – 3490 злотих брутто, а з 1 липня – 3600 злотих), і сплачуватиме соціальні страхові внески;

 • відстань від місця поточного проживання до місця, де має проживати працівник у зв’язку з виходом на нову роботу, становитиме не менше 80 км або час на дорогу на роботу та з роботи перевищуватиме 3 години на день;

 • працівник буде працевлаштований не менше, ніж 6 місяців.

Після виплати коштів безробітний протягом 30 днів повинен подати до районної служби зайнятості документ, що підтверджує працевлаштування чи початок ведення підприємницької діяльності. Також потрібно подати заяву про виконання умови щодо віддаленості місця проживання і місця роботи.

Джерело 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...