Перейти до публікації

Як заощадити на автомобільних податках у Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

Податки на авто в Німеччині

Власники авто в Німеччині повинні сплачувати чималі податки, градація яких безпосередньо залежить від моделі автомобіля, року випуску та об'єму двигуна. При цьому чим старше авто, тим дорожче коштуватиме господареві. Серед основних податкових виплат, які мають сплачувати автомобілісти в Німеччині, можна назвати податок на авто (KfZ-Steuer), сюди включаються норми викидів CO2 та податок на машини, зареєстровані до 2009-го року (основний платіж – тип двигуна Euro-3/ 2/1). Також сюди варто включити німецьку страховку, яка так само не є дешевою.

Як вигідно використовувати вживане авто в Німеччині?

Українці вигадали лайфхак, як можна заощадити на автомобільних податках у Німеччині. Замість купівлі авто з німецькою реєстрацією, вони пропонують придбати транспортний засіб у Польщі та вільно користуватися всіма перевагами такого капіталовкладення. Звісно, німецьке законодавство бореться із іноземними номерами. Згідно з правилами, перебування транспортного засобу на території ФРН не повинно перевищувати 1 рік, інакше треба переоформити машину та почати сплачувати податки на машину, проходити перевірку у німецькій автоінспекції (TÜV) та купити страховий поліс. Правила щодо реєстрації автомобіля в Німеччині для українців-біженців у 2023 році можете прочитати за посиланням. Однак, під дію закону не підпадають транзитні заїзди або, наприклад, короткострокове перебування на території країни.

Тому, оскільки Шенгенська зона дає можливість вільно пересуватися територією ЄС без кордонів, насправді досить важко відстежити ступінь «транзитності» автомобіля.

Порівняння суми податків за авто на німецькій та польській реєстрації

Порівняємо вартість витрат, які понесе власник в обслуговуванні німецької машини у Німеччині порівняно з аналогічним автомобілем на польській реєстрації.

Технічний огляд транспортного засобу разом з усіма документами в Німеччині коштуватиме 300 євро (327 доларів), також ці витрати не гарантують проходження цієї процедури з першого разу, ще треба платити додаткові кошти на підготовку авто. А польський технічний огляд коштуватиме 50 євро (55 доларів), і основна перевага: не треба фінансово витрачатися на підготовку машини до цієї процедури. Аналогічна ситуація з оплатою страхового полісу: у Німеччині – 100 євро на місяць, у Польщі – 200 євро на рік.

За підрахунками автолюбителів, при використанні в Німеччині машини на польській реєстрації можна заощадити до 1200 євро на рік.

Відриті джерело в ЗМІ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...