Перейти до публікації

Швейцарія надає українцям гроші на повернення додому


Alona

Рекомендовані повідомлення

Йдеться про 500 франків (близько 500 євро) на дорослого і 250 франків на дитину.

Швейцарія забезпечує українцям прихисток – вони можуть жити в країні, отримувати виплати, навчатися та працювати. Тим чи іншим чином українцям забезпечують всі 26 кантонів країни. Щоб мати право отримувати допомогу, українці отримують в країні спеціальний статус S.

В останні кілька місяців у профільних групах українців у Швейцарії стали писати, що країна дає українцям кошти на повернення додому, якщо вони відмовляються від статусу S і їдуть назад в Україну.

Для отримання коштів для повернення до України зі Швейцарії громадяни України мають офіційно звернутися для закриття статусу S до соціального працівника та після цього – до Міграційної служби (SEM), пишуть на урядовому сайті.

Чи всі кантони допомагають з поверненням додому?

Ті, хто хоче повернутися в Україну, можуть звернутися за допомогою в консультаційні пунктиповернення в кантонах (наприклад, для організації виїзду). Після розгляду окремої справи SEM може надати фінансову допомогу (500 швейцарських франків для дорослих і половина для неповнолітніх, максимум 2000 швейцарських франків на сім’ю), йдеться на сайті.

Зверніть увагу. Хоча процедура й поширюється на всю країну, Кожен випадок розглядають індивідуально, бо всі ситуації різні.

Кошти від кантону Цюриха: куди звертатися?

Чи не найбільше українців зареєстровані в кантоні Цюриха. Якщо ви збираєтеся виїздити додому, можна розраховувати на виплату 500 франків на особу, але не більше 2000 франків на родину від кантону.

В інформаційному відділі кантону Цюриха повідомляють деталі за телефонами: +41796813087та +41432595295. Також можна написати листа на пошту rkb@sa.zh.ch або відвідати установу особисто. Вона знаходиться за адресою Schaffhauserstrasse 78, Rückkehrberatung, 8090 Zürich.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...