Перейти до публікації

ДТП у Німеччині. Як себе вести?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Якщо аварія легка, без потерпілих та серйозних пошкоджень, викликати поліцію необов'язково. Звіт поліцейських полегшить процес врегулювання збитків. Але для незначних пошкоджень зазвичай достатньо заповнити європейську звітність про ДТП.

Важливо: усні домовленості дуже складно довести, якщо один із учасників ДТП надалі вирішить проводити розгляд. Тому тільки письмово, навіть "шматок серветки", як розписка, дуже полегшить ситуацію, у разі чого.

Повідомити правоохоронцям варто, коли вартість збитків перевищує 1000€, — щоб уникнути проблем зі страховою. Номер виклику будь-яких служб у Німеччині – 112.

У всіх сучасних телефонах є модуль передачі місцезнаходження, тому Вам не потрібно буде пояснювати, де Ви знаходитесь. ДТП німецькою називається Autounfall. Поліція приїде не більше ніж через 15 хвилин.

Ситуації, коли однозначно варто викликати поліцію:

- Хтось отримав травми.

- Є підозра на провокацію аварії.

- Виникають розбіжності щодо вини.

- Підозрюєте, що водій був п'яний або вживав наркотики.

- Номерний знак опонента не з країни ЄС, і він не може надати страховку.

Якщо ви знаходитесь за кермом орендованого автомобіля, без виклику поліції також не обійтися.

Важливо: не підписуйте документи про визнання вини на місці аварії. У результаті Ви можете виявитися не винним при подальшому розгляді, але якщо Ви визнали свою провину усно або письмово (це, зазвичай, буває в стресовій ситуації) - Вас автоматично визнають винним без подальшого розгляду.

Чи пошкодили припаркований автомобіль?

Щоб уникнути звинувачень у «втечі з місця аварії», потрібно почекати 30 хвилин. Якщо власник авто не з'являється, повідомте про інцидент у поліцію. Інакше це вважатиметься злочином за статтею 124 КК Німеччини.

Крім цього, у будь-якій ситуації зробіть багато фото та/або відео з місця ДТП. Не просто "фото подряпини на бампері", а обстановки навколо, щоб страхова чи поліція могли зрозуміти, що ж справді сталося.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...