Перейти до публікації

Куди звертатися з проблемами на роботі у Німеччині?


Alona

Рекомендовані повідомлення

У разі виникнення проблем з роботодавцем, наприклад, несплата зарплати, накладення на працівника неправомірних обов'язків або звільнення, слід звернутися до суду з трудових спорів - Arbeitsgericht. Також у суді можна вирішити питання пов'язані з відпусткою чи відпускними грошима, корпоративною пенсією та захистом матері.

У кожній землі є кілька місцевих відділень Arbeitsgericht, розташованих, як правило, у великих містах. У приймальні Geschäftsstelle не зобов'язані надавати перекладача, проте допускається прийти з людиною, здатною розмовляти німецькою мовою. Секретар заповнить заяву за наданою розповіддю, яку потрібно підписати. Потім справу буде передано на розгляд.

Наявність адвоката спрощує процес. Добре, якщо фахівець займеться подачею претензії та веденням справи. Юридичні послуги коштують недешево, але якщо суд визнає роботодавця винним, останній відшкодовує всі витрати на процес, включаючи послуги адвоката.

Багато організацій мають виробничу раду – Betriebsrat та/або представників профспілки – Gewerkschaft. Тут часто допомагають вирішити проблему до звернення до Arbeitsgericht і навіть надають адвоката, якщо все ж таки справа доходить до суду.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...