Перейти до публікації

Вимоги щодо отримання візи цифрового кочівника в Іспанії


Alona

Рекомендовані повідомлення

Уряд Іспанії повідомив про додаткові вимоги до документів для тих, хто подає заяву на візу цифрового кочівника чи підприємця. Уточнення стосуються людей, які працюють у регульованих професіях, таких як лікар, зокрема стоматолог, юрист. Для подачі на ВНЖ за програмою цифрового кочівника вони повинні надати документи, що підтверджують кваліфікацію Осіб, які пройшли професійну перепідготовку, можуть також попросити показати диплом, хоча це залишається на розсуд влади.

Перелічені вимоги – загальні для регульованих професій Іспанії, але щодо цифрових кочівників вони раніше не публікувалися.

Щодо стартап-візи, то після заповнення заявки претендентом імміграційна влада направить її до Національного агентства інновацій Іспанії, ENISA (філія державного агентства Міністерства промисловості, торгівлі та туризму Іспанії). Кандидат має надати до цього агентства документи на підтримку своєї заяви. Відомство визначить, чи є діяльність підприємницькою у  заявника.

Власники візи цифрового кочівника зможуть жити в Іспанії сукупно 5 років, працюючи віддалено на компанію за межами країни та сплачуючи податок 15%. При цьому фрілансерам дозволяється отримувати до 20% свого прибутку від іспанських замовників своїх послуг.

Загальні умови для претендентів:

- щомісячний дохід у розмірі 2520 євро (дві мінімальні зарплати) на основного заявника, а також 945 євро на дружину/чоловіка та по 315 євро на кожну дитину.

- довідка про відсутність судимостей

- поліс медичного страхування.

Для тих, хто бажає отримати візу підприємця, інші вимоги. Їм потрібно надати бізнес-план на перевірку, підтвердити досвід роботи у вибраній галузі, а також мати на рахунку кошти: на дорослих членів сім'ї по 8000 €, на кожну дитину по 4000€.

ВНЖ за цією програмою надається на 2 роки з правом продовження, якщо зі стартапом все гаразд. Через 5 років можна подавати документи на Постійне місце проживання.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...