Перейти до публікації

Як відправити гроші з Німеччини в Україну


Alona

Рекомендовані повідомлення

Переказ коштів з Німеччини в Україну не втратив своєї актуальності. Розглянемо варіанти міжнародних переказів та як знайти найвигідніший варіант серед багатьох пропозицій. Як скористатися SWIFT-переказом? А також зручна пропозиція для клієнтів ПриватБанку, які наразі знаходяться за кордоном — пересилка грошових коштів без комісій, а також отримання грошового переказу одразу на картку Приват Банку від Paysera.

Грошові перекази від ПриватБанку без комісій

ПриватБанк продовжує надавати допомогу українцям, які перебувають за кордоном через війну та надсилають кошти своїм близьким, друзям та волонтерам в Україні.

Вже з березня по липень, клієнти банку можуть здійснювати безкоштовні перекази на власну картку з карток польських та німецьких банків через Приват24.

Як здійснити грошову операцію?

Щоб здійснити миттєвий переказ із закордонної картки на картку ПриватБанку, необхідно кілька кліків у веб-версії або мобільному додатку Приват24:

- меню «Сервіси»,

- «Перекази»,

- «На картку».

При виборі картки відправника, потрібно вказати реквізити своєї закордонної картки. За дану операцію банк не стягує додаткову комісію.

Міжнародні системи переказу грошей з Німеччини в Україну

Інформацію про міжнародні системи переказу коштів, які працюють на території України та внесені до Реєстру НБУ, можна знайти на сайті НБУ. Міжнародні системи переказу коштів з Німеччини в Україну.

Нова можливість міжнародного переказу на картку ПриватБанку — Paysera

Європейський фінансовий сервіс Paysera та український ПриватБанк стали партнерами, що істотно полегшало переказ грошових коштів з-за кордону в Україну. Разом з цією платіжною системою українці можуть отримати гроші на свою картку в ПриватБанку за лічені хвилини.

Paysera — зручна, швидка та надійна система переказу грошей. Надисилати грошові перекази можуть фізичні особи з усіх країн світу. Для цього потрібно мати картковий або поточний рахунок в Paysera. Для більш комофртного користування можна завантажити мобільний додаток Paysera та користуватися можливостями цього застосунку будь-де.

Для того, щоб відправити переказ в Україну потрібно вказати дані одержувача: IBAN картки або рахунку в Приваті. Нагадаємо, що узнати свій IBAN можна в додадку Приват24 в налаштуваннях картки. Як тільки відправник введе дані отримувача, то міжнародний платіж буде зараховано на картку ПБ автоматично.

У разі, якщо клієнт не зміг надати номер IBAN та відправник переказав отримав контрольний номер PrivatMoney, в такому разі отримувач з цим контрольним номером може забрати грошовий переказ у:

- Приват24,

- Банкоматі

- Терміналі самообслуговування,

- Відділенні банку,

Через підтримку онлайн-чата або телефоном 3700.

На сьогодні послугами Paysera користуються вже 74000 українців.

Western Union

Одна з найпопулярніших платформ для переказу коштів по всьому світу.

Щоб здійснити переказ через Western Union без відкриття рахунку в закордонному банку, потрібно:

- Відвідати сайт Western Union та обрати країну Німеччина серед переліку країн.

- Зареєструватися в системі.

- На головній сторінці натиснути кнопку «Надіслати гроші».

- Серед країн-отримувачів обрати Україну та вказати суму, яку потрібно відправити.

- Обрати спосіб оплати комісії та як одержувач отримає гроші (готівка, на банківський рахунок або на дебетову/кредитну картку).

- Надіслати гроші.

Також це можна зробити через мобільний додаток Western Union для iOS або Android і надсилати кошти в Україну ще швидше.

Moneygram

Для того, щоб відправити гроші через необхідно обрати найближчий пункт сервісу на сайті MoneyGram. З собою треба мати такі документи та надати наступні дані:

- Паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

- Повне ім’я та прізвище одержувача, згідно його документа та країну отримання.

- Суму і валюту переказу.

- Якщо гроші відправляються на банківський рахунок одержувача, то потрібна назва банку одержувача та його рахунок.

- Якщо гроші відправляються на мобільний гаманець, то потрібен номер мобільного телефону одержувача з міжнародним кодом міста.

- При необхідності заповніть форму відправлення та передайте менеджеру разомі із сумою переказу (включаючи операційні витрати).

Збережіть квитанцію та повідомте одержувачу 8-значний контрольний номер, щоб він міг отримати гроші. Ні в якому разі не повідомляйте контрольний номер третім особам. Гроші, відправлені на банківський рахунок або мобільний гаманець, будуть автоматично зараховані на рахунок одержувача.

RIA

Для здійснення переказу через RIA необхідно:

- Зазирнути в найближче відділення RIA або здійснити переказ через мобільний додаток RIA або веб-сайт www.riamoneytransfer.com.

- Надати менеджеру свої особисті дані (прізвище, ім’я, адресу, телефон), дані отримувача (прізвище, ім’я, країну отримання переказу) та розмір суми переказу.

- Пред’явити свій паспорт.

- Оплатити вартість переказу.

- Повідомити отримувачу контрольний номер переказу.

Отримати переказ в Україні можна у відділенні Нової Пошти, де надаються фінансові послуги ТОВ «НоваПей». Для цього необхідно повідомити працівнику контрольний номер переказу та пред’явити документи, що підтверджують особу.

Онлайн-сервіси для переводу грошей з Німеччини в Україну

Найсучасніший і зручний спосіб, як перевести гроші з Німеччини в Україну. Плюсів багато: оперативність, можливість переказувати гроші в будь-який час на карту або для отримання в касі банку, мінімум документів як з боку відправника, так і з боку одержувача, мінімальна комісія за переказ. Мінуси практично відсутні, важливо вибрати безпечний онлайн сервіс.

Perekaz24

Переказ грошей з Німеччини в Україну стає простішим з Perekaz24 – можливість переказати як готівку (в USD або EUR), які можна отримати в будь-якому з 3500 відділень банків, так і гривні (UAH) на карту Mastercard або Visa, будучи клієнтом будь-якого українського банку.

Як тільки відправник завершив операцію в своєму особистому кабінеті, одержувачу відразу прийде повідомлення про зарахування грошового переказу. Це не обов’язково має бути робочий час.

Перший переказ – безкоштовний; за другий і наступні перекази стягується мінімальна комісія, яка складає 1,5% від суми, але не менше 0,49 EUR.

Сервіс TransferGo

Сервіс TransferGo дозволяє відправляти грошові перекази з Німеччини в Україну. Щоб відправити гроші не потрібно кудись ходити. Все доступно в онлайні.

Необхідно пройти реєстрацію на сайті сервісу та заповнити форму відправки, вказавши банківські реквізити отримувача.

Компанія пропонує три варіанти платежів з невеликими фіксованими комісіями.

Терміновий переказ, який буде доставлений протягом 30 хвилин, буде коштувати 2.99 євро.

Перекази, які будуть доставлені до 21:00 години сьогоднішнього дня, обійдуться в 1,99 євро.

Найдовший переказ — на завтра коштує 0,99 євро.

У сервісу є також мобільний додаток, через який зручно відправляти гроші, де б ви не були.

IPay

Всеукраїнський сервіс iPay зараз є одним з найкращих партнерів MasterCard серед провайдерів в Україні, запропонувавши своїм клієнтам також зручні перекази з Європи в Україну.
Головна умова для відправки грошей через iPay – наявність у відправника і одержувача банківської карти MasterCard. Здійснити переказ можна на будь-яку картку українського банку, а на зарахування коштів потрібно всього кілька хвилин.

Для того, щоб обрати найкращий варіант переказу грошей, можна скористатися сервісом Fronto. На цій платформі є порівняльні дані по всім трансферним додаткам, комісії та строки переводу.

Міжнародна система переказу грошей SWIFT

Сьогодні практично всі банки підключені до глобальної міжбанківської системи передачі інформації та проведення платежів SWIFT. Переказ грошей за даною системою можна назвати класичним способом міжнародної пересилки грошей.

В першу чергу у відправника та одержувача повинні бути відкриті банківські рахунки у валюті переказу. Крім цього, потрібно буде вказати повні реквізити банків, включаючи спеціальний SWIFT-код. У разі відправки великої суми, в банку також можуть запросити підтвердження легального походження грошей. Строк переказу складає 3-5 робочих днів. Гроші будуть зараховані на рахунок одержувача, звідки їх можна зняти на касі або у банкоматі, якщо до рахунку прив’язана картка.

Для надсилання грошей за допомогою SWIFT-переказу потрібно звернутися до відділення свого банку в Німеччині та надати наступну інформацію працівнику банку:

- найменування банку отримувача;

- SWIFT-код банку отримувача;

- номер рахунку отримувача (або міжнародний номер рахунку — IBAN);

- найменування та адресу отримувача (для фізичної особи — прізвище, ім’я);

- призначення платежу;

- за необхідності банк може запитати реквізити банку-кореспондента.

Після внесення коштів, які будуть відправлені в Україну, потрібно зачекати на здійснення переказу.

Якщо у вас є картка українського банку, то можна зробити переказ через SWIFT онлайн. Для цього потрібно:

- відкрити мобільний додаток вашого банку та знайти опцію переказу SWIFT;

- вказати країну отримувача;

- валюту та суму переказу.

Після заповнення всіх необхідних полів та слідування підказкам на екрані, підтвердіти платіж та надіслати кошти. Переказ буде здійснено на картку отримувача протягом трьох днів.

Джерело.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...