Перейти до публікації

Як отримати ВНЖ у Швейцарії пісня втрати статусу S


Alona

Рекомендовані повідомлення

Якщо українець, який працює за наймом, бажає залишитися в Швейцарії після анулювання статусу S, він повинен буде отримати внж на звичайних підставах, як і було до війни, для чого роботодавець зобов'язаний попросити дозвіл на роботу в кантональній службі зайнятості. 

Цей дозвіл може бути виданий за умови дотримання певних умов прийому, суворо визначених федеральним законодавством (Федеральний закон про іноземців та інтеграцію – LEI та Постанова про прийом, проживання та провадження діяльності, що приносить дохід – OASA).

Допуск громадянина країни, яка не входить до ЄС, з метою здійснення оплачуваної оплачуваної діяльності може мати місце лише за таких умов:

 - роботодавець не знаходить на швейцарському та європейському ринку праці працівника, здатного обійняти посаду у звичайних умовах галузі та місця

 - з 1 липня 2018 року роботодавець належним чином повідомив регіональну службу зайнятості про вакансію, якщо вона належить до професії, на яку поширюється зобов'язання щодо розміщення вакансії

 - Зацікавлена особа є визнаним фахівцем, покликаним виконувати високі обов'язки у компанії;

 - оплата праці та умови праці відповідають звичайним для місця, професії та галузі;

 - дозвіл може бути виданий лише в межах максимальної кількості, встановленої Федеральною радою (24 листопада 2021 р. останній встановив квоти на іноземну робочу силу на 2022 р., які становлять 4500 дозволів на перебування та 4000 короткострокових дозволів) посвідка на проживання на всій території Швейцарії .

Більш повну інформацію з цього питання можна знайти на веб-сторінках кантонів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...