Перейти до публікації

Українці в Польщі зможуть отримувати пенсії через місцеву пошту


Alona

Рекомендовані повідомлення

Українцям, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі, хочуть дозволити отримувати пенсійні виплати через місцеві поштові відділення, повідомили в Мінреінтеграції.

«Більшість літніх людей, які виїхали до Польщі, наразі не можуть скористатися українською пенсією. Маємо знайти шляхи поновити виплати українських пенсій нашим співвітчизникам за кордоном», – наголосила очільниця міністерства Ірина Верещук.

Технічна можливість переведення пенсійних виплат у Польщу є – пошта Республіки Польща готова виплачувати українцям пенсії готівкою, через міжнародні перекази між нею й «Укрпоштою». Також за допомогою міжнародного поштового зв’язку українці мають можливість переслати пакет документів напряму до Пенсійного фонду.

Однак, низка питань потребує нормативного врегулювання. Як наголосила Ірина Верещук, наразі відповідний законопроєкт уже розроблений і потребує якнайшвидшого доопрацювання та узгодження.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...