Перейти до публікації

Як змінити сімейного лікаря в Чехії ?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Це нескладна процедура, проте є термін, як часто можна змінювати терапевта.

Сімейного лікаря, гінеколога та стоматолога можна змінювати тільки один раз на три місяці! (Кожен іноземець у Чехії повинен зареєструватися у лікаря загальної практики (prakticky lekar).

Як часто можна змінювати сімейного лікаря?

Як повідомляє страхова компанія VZP, людина має право вибирати того чи іншого спеціаліста або медичний заклад у Чехїї без жодних обмежень.

Як це зробити?

Єдине, що необхідно зробити - це знайти іншого спеціаліста та, власне, дотриматися терміну раз на три місяці. Якщо ви знайшли нового лікаря, то під час запису він заповнює реєстраційну Форми. яку ви маєте підписати. На цьому все з боку пацієнта, всім інШим займається новий лікар. Він повинен запросити в попередника всю інформацію про стан здоровʼя пацієнта. Також він інформує про зміну страхову компанію.

Водночас попередній лікар зобовʼязаний якнайшвидше надати всю інформацію, необхідну для забезпечення медичних і соціальних послуг. Він повинен надіслати виписку з медичної документації або надати копії. У жодному випадку оригінал медичної документації не може бути у пацієнт, оскільки попередній лікар зобовʼязаний зберігати його у себе.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...