Перейти до публікації

Продовження медстрахування після продовження візи тимчасового захисту у Чехії


Alona

Рекомендовані повідомлення

Більшість українців у Чехії, які приїхали, рятуючись від війни, застраховані у компанії VZP. Наразі очікуємо від неї детальних роз’яснень: як діяти тим, хто продовжує тимчасовий захист.

Однак загальний процес вже відомий, завдяки опублікованій інструкції медичною страховою компанією МВС Чехії.

Продовжити медичне страхування на основі успішної реєстрації

Якщо ви отримали підтвердження успішної реєстрації електронною поштою, то ваша віза автоматично продовжена до 30 вересня 2023 року:

– Надішліть підтвердження реєстрації, ідентифікаційні та контактні дані вашій страховій компанії (поштою, ел.поштою або в особистому кабінеті – залежить від компанії).

– Із документами та підтвердженням реєстрації можна особисто прийти до відділення страхової компанії не раніше, ніж через 48 годин (у VZP не раніше, ніж через 5 днів) після підтвердження реєстрації.

– Страхова компанія доставить вам підтвердження про розширене медичне страхування до 30 вересня 2023 року.

 

Продовжити медичне страхування на основі отриманої візи. Якщо ви отримали візову вклейку, то ваш тимчасовий захист було продовженао до 31 березня 2024 року:

 

– Надішліть копію візової вклейки, ідентифікаційні та контактні дані вашій страховій компанії (поштою, ел.поштою або в особистому кабінеті – залежить від компанії).

– Із документами та візою можна особисто прийти до відділення страхової компанії не раніше, ніж через 48 годин (у VZP не раніше, ніж через 5 днів) після отримання візи.

– Страхова компанія надасть вам нову страхову медичну довідку до дати продовженого тимчасового захисту, тобто 31 березня 2024 року.

 

Наразі громадянам України із ТЗ не видаються пластикові посвідчення про страхування, а лише замінний документ на аркуші паперу A4.

 

Джерело тут 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...