Перейти до публікації

Як переткнути кордон, маючи електронний документ Diia.pl


Alona

Рекомендовані повідомлення

На підставі цифрових документів Diia.pl українці можуть перетинати польський кордон та відвідувати інші держави Шенгенської угоди.  Відповідне рішення Польща вже повідомила державам-членам ЄС та іншим країнам Шенгенської зони.

Що таке електронний документ Diia.pl?

Влада Польщі визнає два типи документів, які підтверджують легальний статус проживання українців:

- Довідка про тимчасовий захист;

- Електронний документ у мобільному додатку Diia.pl

Цифрові документи Diia.pl можна отримати через мобільний застосунок mObywatel. Як встановити та активувати додаток читайте за посиланням

Цифрова посвідка підтверджує важливі дані особи, такі як: ім’я та прізвище, номер PESEL, дата та місце народження, громадянство, фотографію.

Як виїхати з Diia.pl в Україну?

Достатньо лише мати чинний сертифікат Diia.pl у мобільному застосунку mObywatel на вашому смартфоні та один з проїзних документів, наприклад, закордонний паспорт. 

Як подорожувати країнами Європи з Diia.pl?

Для подорожей країнами Шенгену достатньо мати сертифікат Diia.pl та закордонний паспорт. Проте, перебувати в інших країнах на підставі дозволу на проживання у Польщі дозволено лише 90 днів протягом 180 днів. 

Сертифікат Diia.pl дійсний лише для поїздок країнами ЄС та при поверненні до Польщі з України.  Також, право перетинати кордон виключно на підставі номера PESEL відсутнє. Таким чином, для комфортних поїздок необхідно мати один з двох документів, що підтвердять Ваше право на проживання у Польщі (довідку від Головного управління у справах іноземців чи електронний документ Diia.pl).

Чи мають право неповнолітні перетинати кордон з Diia.pl? 

Згенерувати документ Diia.pl у додатку mObywatel можуть ті особи, які мають номер PESEL UKR та створили довірений профіль. Згідно з польським законодавством створювати довірений профіль можна дорослим та дітям у віці від 13 років. 

Тому, діти старше 13 років можуть створити собі Diia.pl та подорожувати за такими ж правилами, як і дорослі — при наявності електронного документа Diia.pl та проїзного документа, наприклад, закордонного паспорта.

До речі, в mObywatel можна завантажити українське водійське посвідчення.

За інформацією VisitUkraine

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

А як же бути неповнолітнім? Моїм дітям 4 роки та 1 рік. Якщо ми будемо їхати в Німеччину, нвприклад, мене при перевірці пустять, а їх разом зі мною ні?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...