Перейти до публікації

Зменшення суми грошової допомоги та зміни у прийомі українців в Нідерландах


Alona

Рекомендовані повідомлення

Уряд Нідерландів планує зміни до Порядку виплат грошової допомоги українцям, що знаходяться в Нідерландах під тимчасовим захистом.

Після початку війни в Україні багато біженців майже одразу приїхали до Нідерландів. У березні 2022 року було створено Положення про прийом переселенців з України (RooO).

Серед іншого, схема регулює розмір щомісячної грошової допомоги (допомога на харчування та проживання), яку отримують біженці з України для забезпечення своїх основних потреб.

Якщо біженець з України отримував дохід від роботи, право на щомісячну допомогу для цієї особи зупиняється. Але положення було скориговано з основною метою покращення здійсненності та зрозумілості схеми, та набуде чинності в два етапи: перший етап з 1 грудня 2022 року, другий з 1 лютого 2023 року.

1 Етап - Основні зміни станом на 1 грудня 2022 року:

Мери можуть виплачувати грошову компенсацію на одяг та особисті витрати людям, які перебувають у закладах опіки протягом тривалого часу.

Розмір цієї компенсації становить 56,12 євро на місяць. Також можливо, що люди, які виконують волонтерську роботу в пункті прийому, отримують волонтерську доплату в розмірі 14 євро на тиждень.

Крім того, додано поради щодо виходу з притулку. З 1 грудня біженці з України можуть тимчасово залишити притулок максимум на 28 днів зі збереженням місячного грошового забезпечення.

2 Етап - Основні зміни станом на 1 лютого 2023 року:

З 1 лютого 2023 року набудуть чинності зміни щодо розміру матеріальної допомоги.

Мери можуть припинити виплату щомісячної грошової допомоги для всієї сім’ї, якщо дорослий член сім’ї отримує дохід від роботи або пільги, таких як допомога по безробіттю чи інвалідності.

Крім того, грошова допомога, яку біженці з України отримують у приватному прийомі, буде скоригована до 93 євро на людину на місяць, це стосується як дорослих, так і неповнолітніх.

Ще з 1 лютого для частини допомоги, призначеної на харчування, буде застосовуватися градуйована шкала відповідно до розміру сім'ї. Тобто чим більша родина, тим менша місячна харчова складова на одну людину.

Детально тут https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/11/04/gefaseerde-aanpassing-regeling-opvang-ontheemden-oekraine

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...