Перейти до публікації

​Замість квитка за €9: що відомо про новий проїзний у Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

Німецька влада визначилася з альтернативою сезонному квитку за 9 євро на місяць, який дозволяв безлімітно користуватися деякими видами транспорту протягом літа. Щоправда, діятиме він поки що тільки в Берліні в зонах А і B, та й коштуватиме дорожче.

Відомо, що новий проїзний діятиме три місяці – з 1 жовтня до 31 грудня, але лише за оформлення річної підписки (її потім можна скасувати).

Проїзний працюватиме в зонах АВ Берліна і коштуватиме €29 – це вдвічі менше за його звичайну вартість. Замовити проїзний поки що можна лише онлайн. Якщо експеримент виявиться вдалим, то дію проїзного продовжать на 2023 рік.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Як придбати пільговий проїзний у Німеччині: інструкція від tripmydream

Українці у Німеччині, що отримують допомогу від Jobcenter чи Sozialamt, мають можлівисть придбати соціальний проїзний зі знижкою. Він діє у більшості федеральних земель.

Як купити проїзний?

1. Зверніться до Jobcenter або Sozialamt. З собою обов’язково візьміть паспорт та персональний номер. Вам видадуть документ, який підтверджує право на покупку соціального квитка. У деяких населених пунктах слід звертатися до Landratsamt замість зазначених установ.

2. Далі вам знадобиться автомат із продажу транспортних квитків, також можете звернутись у касси або до сервісного центру залізниці. Знайдіть серед пропонованих варіантів білетів Sozialticket – соціальний білет і придбайте його.

3. Після цього ви повинні будете показати звіт про нарахування фінансової допомоги в центрі зайнятості.

Такий проїзний можна купити на тиждень чи місяць, а також вибрати територію його дії – для поїздок тільки в межах вашого міста або включно з сусідніми населеними пунктами.

Вартість пільгового квитка для українських біженців у Берліні за наявності Berliner Pass – 28,50 євро.

Проїзний для школярів

Пільговий проїзд школярів у Німеччині залежить від місцевих правил. Наприклад, школяр може отримати фінансове відшкодування за придбання проїзного від Jobcenter.

Deutsche Bahn, німецька залізниця, надає спеціальні дитячі проїзні. Якщо школа, в якій навчається дитина, за 2-3 км від будинку, школяр може отримати Schulcard – спеціальний квиток із фотографією дитини та спеціальною маркою.

Як ще можна заощадити на проїзді в Німеччині?

Хороший варіант – придбати місячний проїзний. Такий квиток діє для будь-якого транспорту у межах обраної зони. Його можна купити в центрах продажу квитків DB або на сайті німецької залізниці Deutsche Bahn. На ціну квитка впливають наступні фактори:

✔️Місто.

✔️Кількість тарифних зон, що перетинають маршрут.

✔️Час дії поїздок (з обмеженнями у години пік або без них).

✔️Кількість виду транспорту.

✔️Строк дії.

Пенсіонери, школярі та студенти можуть користуватися спеціальними пропозиціями та економити на проїзді з проїзними Schüler-Fahrkarte, Fahrkarte für Studierenden, Senioren-Karte.

Також стане у нагоді груповий квиток вихідного дня. До 5 осіб можуть користуватися транспортом по всій країні необмежену кількість разів. Ціна – від 14 євро на кожного пасажира. У складі групи може бути до трьох дітей 6-15 років, які можуть подорожувати загалом безкоштовно.

Щоб знайти вигідну пропозицію у вашому місті, напишіть у пошуковій системі «nahverkehr + назва міста».

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

В Германии министры транспорта на конференции в Бремерхафене утвердили преемника билета за €9.

Так, федеральные земли  заявили о готовности софинансировать вместе с правительством билет за 49 евро в качестве дешевого проездного для жителей.

Билет должен действовать на весь местный транспорт, о чем заявила сенатор по транспорту Бремена Майке Шефер

Билет хотят ввести на всей территории Германии как можно скорее, однако осталось договориться по вопросам финансирования с канцлером Германии Олафом Шольцем.

Сейчас известно, что правительство готово финансировать единый билет на местный транспорт: на эти цели выделят €1,5 млрд в год. Кроме того, федеральные земли готовы софинансировать проект на равных условиях.

👉источник

 

Ждём, когда и уважаемый канцлер одобрит в скором времени😉

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...