Alona Опубліковано: 20 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2022 Якщо я поїду в Україну, чи збережуться за мною виплати? Це питання вирішує безпосередньо ваш муніципалітет - індивідуально. Рішення про те, на яких умовах вам надається чи зберігається житло та грошові виплати, вирішується кожним окремим муніципалітетом самостійно. Якщо ви їдете більше ніж на кілька днів, уточніть і вирішіть це питання самостійно. Зробіть запит у хементу, на який час за вами збережеться ваше місце. Усі голландці розуміють ситуацію, в якій опинилися українські біженці, тому не бійтися звертатися(бажано письмово). Я реєструвався в Нідерландах, але знайшов роботу в іншій країні. Чи можу я перереєструватися? Так, ви можете перереєструватись. Для цього вам потрібно за п'ять днів до виїзду повідомити хементи (муніципалітет) про те, що ви переїжджаєте в іншу країну, та зупинити свою реєстрацію та виплати. В іншій країні ви повинні заздалегідь переконатися, що вас приймуть. У новому місці ви зареєструєтеся і отримуватимете виплати там. Ви не можете бути зареєстровані одночасно у двох країнах. Якщо я отримаю стікер (в IND), чи можу я відкрити банківський рахунок? На даний момент не передбачається жодної гарантії того, що стікер замінить документ, що засвідчує особу, і допоможе у вирішенні питання з банками. більше інформації про банки… Чи можу я подорожувати з BSN-номером, не чекаючи стікера? Ваш BSN не може бути використаний для інших країн. Для поїздок до інших країн потрібен документ від міграційної служби, що підтверджує статус особи під тимчасовим захистом. Таким документом є стікер від IND (чи картка). До того часу, поки ви не отримали стікер, можливо користуватись діючим біометричним закордонним паспортом або використовувати uittreksel – виписку з муніципалітету (хементи) у міжнародному варіанті. Однак можливі, ризики із перетином кордону. Чи потрібно розмитнювати мою машину з українськими номерами, на якій я приїхав до Нідерландів? На даний момент такої необхідності немає. Протягом 185 днів можна їздити з українськими водійськими правами та на українських номерах. Автомобіль має бути застрахований (підходить міжнародна страховка «Зелена карта» куплена в Україні, або онлайн). Найближчим часом планується ухвалено рішення, яким українські водійські посвідчень можуть бути вищнані на всій території ЄС. На кого ще поширюється Директива про тимчасовий захист, окрім громадян України: Ви не маєте українського громадянства, але: до 23 лютого 2022 року ви були визнані Україною біженцем; до 23 лютого 2022 року у вас був дійсний вид на проживання в Україні; Ви проживали в Україні як член сім’ї особи, на яку поширюється дія директиви: Ви є партнером (одруженим або неодруженим) і у вас тривалі стосунки; Ви дитина віком до 18 років і не одружені; Ви член сім’ї, і ви жили зі своєю сім’єю. Ви (в значній мірі) залежите від цієї сім’ї. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.