Перейти до публікації

Що робити, якщо втратили техпаспорт на авто за кордоном. 


Yuriy

Рекомендовані повідомлення

Що робити, якщо втратили техпаспорт на авто за кордоном. 

👉🏻Головна проблема полягає в тому, що для отримання дублікату техпаспорта до сервісного центру МВС необхідно доставити сам транспортний засіб, а для перетину кордону на авто митній службі необхідно надати документи на авто. 

✅Команда ЮрШтабу підготувала для Вас покроковий алгоритм дій у разі втрати техпаспорта за кордоном. 

1️⃣Звернутись до Консульства України
Якщо хтось знайшов втрачений Вами документ, є ймовірність, що його передали до Консульства України. Починати варто саме з цього. 

2️⃣Звернутися до поліції країни, де це сталося
У поліції треба отримати висновок/рішення/ поліції, перекласти на англійську та українську мови та завірити цей переклад нотаріально. 

3️⃣Звернутись до сервісного центру МВС  
Отримати витяг з Єдиного державного реєстру МВС про реєстрацію транспортного засобу. Перекласти на англійську мову та завірити нотаріально.

🏻Зробити це можливо особисто або за дорученням (доручення можна оформити у консульстві України або у нотаріуса, воно має бути або на українській мові, або перекладено на неї та завірено). 

4️⃣Перетин кордону
Якщо Ви звертались особисто, то з документами необхідно повернутись в країну, в якій втратили техпаспорт та вже потім перетинати кордон на авто. Якщо зверталась третя особа за дорученням, Вам необхідно отримати документи та з ними перетинати кордон на авто. 

5️⃣Звернутись до сервісного центру МВС 
Подати заяву про перереєстрацію транспортного засобу (особисто або уповноваженим представником (заповнюється в ТСЦ). Пройти огляд транспортного засобу та отримати дублікат техпаспорта.

▶️Необхідні документи: 
▪️паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних в безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання), або документ, що засвідчує особу і підтверджує його громадянство або спеціальний статус (в якому зазначено відомості про реєстрацію місця проживання, в тому числі - довідка про взяття на облік ВПО: паперова чи електронна в Дії);

▪️копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків;

▪️якщо інтереси власника транспортного засобу представляє третя особа, то необхідний оригінал довіреності;

▪️платіжні документи (квитанції), які засвідчують оплату адміністративної послуги та плату за бланкову і спеціальну продукцію;

▪️довідка з поліції (якщо свідоцтво було викрадено).
 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...