Перейти до публікації

Статус тимчасового захисту українців в Європі діятиме до 2024 року


Alona

Рекомендовані повідомлення

Понад 5 млн українців вже отримали статус тимчасового захисту в ЄС.  Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає The Village. Вона заявила. що даний статус для українців в Європі діятиме щонайменше до весни 2024 року.

Як повідомлялось раніше, тимчасовий захист буде діяти протягом одного року, але якщо ситуація в Україні покращиться, його можуть достроково зупинити. Водночас даний період можуть автоматично продовжити ще на пів року, максимум двічі. Також Єврокомісія може запропонувати Раді ЄС збільшити тривалість захисту ще на рік. Тому максимальний строк тимчасового захисту може тривати три роки.

Тимчасовий захист – це спеціальний механізм прихистку в країнах ЄС, який було активовано щодо українців, які втікають від війни. На відміну від статусу міжнародного захисту, тимчасовий захист передбачає більш спрощену і швидку процедуру отримання дозволу на перебування в ЄС. Він дає можливість працевлаштування, отримання медичної допомоги, соціальних виплат тощо.

Крім того, Стефанішина пообіцяла надати окреме роз’яснення щодо процедури реєстрації українців, які їдуть додому, а потім повертаються в ЄС. Нагадаємо, єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що українці, які отримали тимчасовий захист, мають право їздити в Україну та повертатись назад в ЄС.

За матеріалами https://veterdoit.com/status-tymchasovoho-zakhystu-dlia-ukraintsiv-v-yevropi-diiatyme-do-2024-roku/

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • Alona змінив заголовок на Статус тимчасового захисту українців в Європі діятиме до 2024 року

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...