Alona Опубліковано: 8 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2022 Beratungshilfeschein - це талон на безкоштовну юридичну консультацію для людей, які не в змозі самостійно покрити послуги юридичної консультації. Деталі: - Мається на увазі саме позасудова допомога. Допомога в представництві в суді (Verfahrenskostenhilfe) сюди не відноситься. ЇЇ потрібно отримувати окремо. - Такий вид безкоштовної юридичної консультації являється соціальною пільгою. - Рекомендується дочекатися підтвердження дозволу на консультацію перед зверненням до юриста. В разі відмови всі витрати лягають на ваші плечі. - З цим талоном при зверненні до обраного юриста з вас можуть взяти збір в розмірі до 15 Євро. - В таких містах як Берлін, Гамбург та Бремен безкоштовна юридична консультація (Beratungshilfe) існує в іншій формі, а саме: у вигляді громадської юридичної консультації (öffentliche Rechtsberatungs- und Vergleichsstellen). Талон для цього не потрібний, але й записатися на таку консультацію складно, оскільки вони дуже перегружені. Закон, який це регулює: Gesetz über Rechtsberatung und Vertretung für Bürger mit geringem Einkommen (Beratungshilfegesetz - BerHG) https://www.gesetze-im-internet.de/ber.../BJNR006890980.html Умови отримання: - Шукач допомоги немає змоги з особистих та економічних (фінансових) причин покрити такі послуги. - Не існує іншої можливості, яка б покрила такі послуги. Що це значить? Перед тим як звернутися із заявою на Beratungshilfe потрібно дослідити всі інші можливі варіанти допомоги. Наприклад: - допомога від центру опіки (Jugendamt), - некомерційне консультування з питань заборгованості (Schuldnerberatung), - допомога від асоціації захисту орендарів (Mieterschutzverein), - наявність страховки правового захисту (Rechtsschutzversicherung), - інші інформаційно-радницькі центри (Beratungsstellen), - допомога суду. В цьому випадку Beratungshilfeschein - не потрібний. - Судовий позов не являється умисним. Тобто, людина, яка бере консультацію, не вчинила злочин навмисно та не в корисних цілях її використовує. Хто має право на безкоштовну юридичну допомогу? - отримувачі соціальної допомоги по безробіттю (ALGII), - особи з низьким прибутком (наприклад, студенти, пенсіонери), -працюючі особи з недостатнім прибутком. Будуть аналізувати вашу конкретну ситуацію. Коротко: віднявши ваші певні визначені витрати та виплати від держави має залишитися не більше 20 євро. Детальніше про це можна прочитати ось тут: https://soforthilfe-arbeitsrecht.de/.../beratungshilfe/... - особи, які мають надмірну заборгованість. Куди звернутися? Звернутися потрібно в Amtsgericht (по місцю прописки). Які документи при собі мати? - заповнену заяву, - паспорт, - підтвердження місця реєстрації (Anmeldung), тобто, прописка, - підтвердження того, що ви являєтеся отримувачем соціальної допомоги або маєте малий прибуток. Це можуть бути останні листи від Jobcenter з інформацією про надходження виплат по безробіттю, або листи від Sozialamt з підтвердженням пенсійних виплат, або виписки з банківського рахунку. В залежності від вашої особистої ситуації пакет документів буде різнитися. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Zehra Опубліковано: 14 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2022 Доброго дня! Якщо мені потрібна консультація щодо сімейного права, куди звертатися? Я вийшла заміж в Туреччині, зараз перебуваю в Німеччині. Як мені легалізувати шлюб, чи маю право на возз'єднання сім' ї в Німеччині? З повагою Тетяна Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 15 грудня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2022 14 часов назад, Zehra сказал: Доброго дня! Якщо мені потрібна консультація щодо сімейного права, куди звертатися? Я вийшла заміж в Туреччині, зараз перебуваю в Німеччині. Як мені легалізувати шлюб, чи маю право на возз'єднання сім' ї в Німеччині? З повагою Тетяна Вам необхідно звернутися в Amtsgericht (по місцю прописки) і сказати, що вам необхідна безкоштовна юридична допомога Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.