Alona Опубліковано: 5 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 5 серпня 2022 Українки, які отримали тимчасовий захист в одній з країн ЄС, мають право їздити додому в Україну та повертатись в Європу – як на короткий час, так і на довго. Вона підтвердила, що знає про проблему, коли українки після поїздки додому мали проблеми з поверненням до ЄС. Єврокомісарка запевнила, що в ЄС вже працюють над цим питанням. За її словами, кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоб відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою. Якщо жінки повертаються додому надовго – то для цього повинні знятись з реєстрації для тимчасового захисту. Але і тоді вони все одно мають право повернутись та зареєструватись повторно. Тому, якщо ви скористались тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому та право повернутись назад до країни ЄС, в якій ви зупинились. Навіть якщо статус тимчасового захисту був закритий. Нагадаємо, в останній час почастішали випадки, коли українки після поїздки в Україну мали проблеми на кордоні з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. За матеріалами "Європейської правди". Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Greta Опубліковано: 15 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2022 Получила в Польше временное убежище, находилась в Польше меньше 90 дней , безвиз не нарушила и выехала обратно в Украину. В Украине нахожусь больше двух месяцев. С регистрации по временной защите не снималась . Имею ли я право опять заехать в Польшу и опять использовать свой прежний статус по временной защите? 1 Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 16 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2022 15 часов назад, Greta сказал: Получила в Польше временное убежище, находилась в Польше меньше 90 дней , безвиз не нарушила и выехала обратно в Украину. В Украине нахожусь больше двух месяцев. С регистрации по временной защите не снималась . Имею ли я право опять заехать в Польшу и опять использовать свой прежний статус по временной защите? имеете. Даже если Ваш предыдущий статус в Польше аннулируют, Вы можете получить новый у них же Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Юли, Опубліковано: 16 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2022 Добрый день. Ситуация следующая, бабушка и двое внуков 4 и 13 лет находятся в Польше с марта, бабушка въезжала по украинскому паспорту старого образца, дети по свидетельству о рождении. Бабушка оформила опекунство в Польше, pesel также есть. Могут ли они выехать в Украину на несколько дней и вернуться с таким набором документов? Спасибо Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 17 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2022 22 часа назад, Юли, сказал: Добрый день. Ситуация следующая, бабушка и двое внуков 4 и 13 лет находятся в Польше с марта, бабушка въезжала по украинскому паспорту старого образца, дети по свидетельству о рождении. Бабушка оформила опекунство в Польше, pesel также есть. Могут ли они выехать в Украину на несколько дней и вернуться с таким набором документов? Спасибо Добрый день, могут возникнуть проблемы на польской границе, потому как они считают, что те, кто продолжительный срок находятся в Польше, должны были успеть оформить загранпаспорта в посольстве Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Юли, Опубліковано: 17 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2022 1 час назад, Alona сказал: Добрый день, могут возникнуть проблемы на польской границе, потому как они считают, что те, кто продолжительный срок находятся в Польше, должны были успеть оформить загранпаспорта в посольстве Спасибо за ответ. Еще такое уточнение. У бабушки есть загран, но он остался в Украине. Если установить Мобыватель и туда подтянется загран, если я правильно поняла, может ли это быть основанием для пропуска? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 18 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2022 21 час назад, Юли, сказал: Спасибо за ответ. Еще такое уточнение. У бабушки есть загран, но он остался в Украине. Если установить Мобыватель и туда подтянется загран, если я правильно поняла, может ли это быть основанием для пропуска? Пограничная служба принимает только оригиналы документов Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
AlinaN Опубліковано: 18 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 серпня 2022 Підкажіть будь- ласка, якщо я планую виїхати в Україну на короткий термін, але не маю закордонного паспорта, є лише документ тимчасового проживання у Франції. Чи пустять мене назад, якщо я не встигну оформити закордонний паспорт? Не змогла оформити його в посольстві в Парижі,бо там виключно електронна черга, на яку ніколи не має вільних місць. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Yan Опубліковано: 19 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2022 20 годин тому, AlinaN сказав: Підкажіть будь- ласка, якщо я планую виїхати в Україну на короткий термін, але не маю закордонного паспорта, є лише документ тимчасового проживання у Франції. Чи пустять мене назад, якщо я не встигну оформити закордонний паспорт? Не змогла оформити його в посольстві в Парижі,бо там виключно електронна черга, на яку ніколи не має вільних місць. Добрий день. Десь біль місяця назад ЄС змінили правила перетину кордону як було і раніше. Тобто українська погран. служба з України вас випустить, але ЄС погран. служба не впустить без закордонного паспорта, тому, нажаль, повернутись без закордонного паспорта не можна. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olha11 Опубліковано: 21 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2022 Добрий день.Хотіли б поїхати з Німеччини до України на 21 день. У дитини внж у Німеччині на 2 роки ,закордонний паспорт для іноземців (Reiseausweis für Ausländer) і українське свідоцтво про народження. Чи пустять назад до ЄС з такими документами? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Евгеш Опубліковано: 21 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2022 (змінено) Доброго дня, подскажите пожалуйста я уехала из Германии в Июне на Украину, в Харьков где бои, у меня были причины, но я думала успею за 21 день вернуться. но на границе сказали обратно по загран паспорта у меня его не было, паспорт в Харькове делался долго, скажите меня пустят в Германию назад? Бумажное ВНЖ на руках, я просто боюсь что не пустят, и до того я не успела предупредить. Подскажите как быть?? У меня там осталась дочка 5.5 лет с родителями, папа мой болеет и мне надо к ней попасть!! Змінено 21 серпня 2022 користувачем Евгеш Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Таня Украина Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 Добрий ранок! Знаходжуся в Испанії під захистом Червоного Хреста(в готелі) з 20 березня двума дочками (19 і 12 років), потрібно з моральних, документальних та медичних питань з‘їздити в Україну на тиждень-два. Але ЧХ каже ні, можна тільки якщо хтось помер, а так ми знімем вас із програми захисту Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 22 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 9 часов назад, Евгеш сказал: Доброго дня, подскажите пожалуйста я уехала из Германии в Июне на Украину, в Харьков где бои, у меня были причины, но я думала успею за 21 день вернуться. но на границе сказали обратно по загран паспорта у меня его не было, паспорт в Харькове делался долго, скажите меня пустят в Германию назад? Бумажное ВНЖ на руках, я просто боюсь что не пустят, и до того я не успела предупредить. Подскажите как быть?? У меня там осталась дочка 5.5 лет с родителями, папа мой болеет и мне надо к ней попасть!! Если вы получите загранпаспорт и вернетесь с ним - пустят Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 22 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 17 часов назад, Olha11 сказал: Добрий день.Хотіли б поїхати з Німеччини до України на 21 день. У дитини внж у Німеччині на 2 роки ,закордонний паспорт для іноземців (Reiseausweis für Ausländer) і українське свідоцтво про народження. Чи пустять назад до ЄС з такими документами? Так, пустять Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olena_ Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 Здрастуйте, скажіть "не тривалий термін" це скільки? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Юлія Корольова Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 Доброго дня. Маю таке питання. Заїхала до Польщі до 24- го лютого по візі, віза закінчилася в квітні, але по закону автоматично продовжена до кінця року. Чи маю я право подорожувати до інших країн ЄС та Турції зберігаючи право залишатися на території Польщі до кінця року? Дякую Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olga.Babicheva Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 05.08.2022 в 09:25, Alona сказав: Українки, які отримали тимчасовий захист в одній з країн ЄС, мають право їздити додому в Україну та повертатись в Європу – як на короткий час, так і на довго. Вона підтвердила, що знає про проблему, коли українки після поїздки додому мали проблеми з поверненням до ЄС. Єврокомісарка запевнила, що в ЄС вже працюють над цим питанням. За її словами, кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоб відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою. Якщо жінки повертаються додому надовго – то для цього повинні знятись з реєстрації для тимчасового захисту. Але і тоді вони все одно мають право повернутись та зареєструватись повторно. Тому, якщо ви скористались тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому та право повернутись назад до країни ЄС, в якій ви зупинились. Навіть якщо статус тимчасового захисту був закритий. Нагадаємо, в останній час почастішали випадки, коли українки після поїздки в Україну мали проблеми на кордоні з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. За матеріалами "Європейської правди". Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olga.Babicheva Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 05.08.2022 в 09:25, Alona сказав: Українки, які отримали тимчасовий захист в одній з країн ЄС, мають право їздити додому в Україну та повертатись в Європу – як на короткий час, так і на довго. Вона підтвердила, що знає про проблему, коли українки після поїздки додому мали проблеми з поверненням до ЄС. Єврокомісарка запевнила, що в ЄС вже працюють над цим питанням. За її словами, кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоб відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою. Якщо жінки повертаються додому надовго – то для цього повинні знятись з реєстрації для тимчасового захисту. Але і тоді вони все одно мають право повернутись та зареєструватись повторно. Тому, якщо ви скористались тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому та право повернутись назад до країни ЄС, в якій ви зупинились. Навіть якщо статус тимчасового захисту був закритий. Нагадаємо, в останній час почастішали випадки, коли українки після поїздки в Україну мали проблеми на кордоні з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. За матеріалами "Європейської правди". 05.08.2022 в 09:25, Alona сказав: Українки, які отримали тимчасовий захист в одній з країн ЄС, мають право їздити додому в Україну та повертатись в Європу – як на короткий час, так і на довго. Вона підтвердила, що знає про проблему, коли українки після поїздки додому мали проблеми з поверненням до ЄС. Єврокомісарка запевнила, що в ЄС вже працюють над цим питанням. За її словами, кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоб відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою. Якщо жінки повертаються додому надовго – то для цього повинні знятись з реєстрації для тимчасового захисту. Але і тоді вони все одно мають право повернутись та зареєструватись повторно. Тому, якщо ви скористались тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому та право повернутись назад до країни ЄС, в якій ви зупинились. Навіть якщо статус тимчасового захисту був закритий. Нагадаємо, в останній час почастішали випадки, коли українки після поїздки в Україну мали проблеми на кордоні з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. За матеріалами "Європейської правди". Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olga.Babicheva Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 05.08.2022 в 09:25, Alona сказав: Українки, які отримали тимчасовий захист в одній з країн ЄС, мають право їздити додому в Україну та повертатись в Європу – як на короткий час, так і на довго. Вона підтвердила, що знає про проблему, коли українки після поїздки додому мали проблеми з поверненням до ЄС. Єврокомісарка запевнила, що в ЄС вже працюють над цим питанням. За її словами, кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоб відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою. Якщо жінки повертаються додому надовго – то для цього повинні знятись з реєстрації для тимчасового захисту. Але і тоді вони все одно мають право повернутись та зареєструватись повторно. Тому, якщо ви скористались тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому та право повернутись назад до країни ЄС, в якій ви зупинились. Навіть якщо статус тимчасового захисту був закритий. Нагадаємо, в останній час почастішали випадки, коли українки після поїздки в Україну мали проблеми на кордоні з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. За матеріалами "Європейської правди". 05.08.2022 в 09:25, Alona сказав: Українки, які отримали тимчасовий захист в одній з країн ЄС, мають право їздити додому в Україну та повертатись в Європу – як на короткий час, так і на довго. Вона підтвердила, що знає про проблему, коли українки після поїздки додому мали проблеми з поверненням до ЄС. Єврокомісарка запевнила, що в ЄС вже працюють над цим питанням. За її словами, кожен, хто отримав захист ЄС, повинен мати право поїхати додому на короткий період, щоб відвідати батьків чи родину, чи з будь-якою іншою метою. Якщо жінки повертаються додому надовго – то для цього повинні знятись з реєстрації для тимчасового захисту. Але і тоді вони все одно мають право повернутись та зареєструватись повторно. Тому, якщо ви скористались тимчасовим захистом в ЄС, то маєте право з будь-якої причини поїхати додому та право повернутись назад до країни ЄС, в якій ви зупинились. Навіть якщо статус тимчасового захисту був закритий. Нагадаємо, в останній час почастішали випадки, коли українки після поїздки в Україну мали проблеми на кордоні з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист. За матеріалами "Європейської правди". Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olga.Babicheva Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 17.08.2022 в 11:07, Юли, сказав: Спасибо за ответ. Еще такое уточнение. У бабушки есть загран, но он остался в Украине. Если установить Мобыватель и туда подтянется загран, если я правильно поняла, может ли это быть основанием для пропуска? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Olga.Babicheva Опубліковано: 22 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2022 Доброго дня, маю пермесо в Італії, чи можна поїхати на декілька днів до Туреччини, чи зможу повернутися назад, адже 90 днів безвізу давно скінчилися Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 23 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2022 14 часов назад, Olena_ сказал: Здрастуйте, скажіть "не тривалий термін" це скільки? Добрий день, це залежить від країни, в якій ви отримали ВНЖ, наприклад в Німеччині на 21 день -щоб не залишитися без соц допомоги, і 180 днів на рік взагалі Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 23 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2022 11 часов назад, Olga.Babicheva сказал: Доброго дня, маю пермесо в Італії, чи можна поїхати на декілька днів до Туреччини, чи зможу повернутися назад, адже 90 днів безвізу давно скінчилися яккщо пермессо отримали до того, як ваші 90 днів безвізу закінчилися -то можете Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 23 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2022 12 часов назад, Юлія Корольова сказал: Доброго дня. Маю таке питання. Заїхала до Польщі до 24- го лютого по візі, віза закінчилася в квітні, але по закону автоматично продовжена до кінця року. Чи маю я право подорожувати до інших країн ЄС та Турції зберігаючи право залишатися на території Польщі до кінця року? Дякую якщо віза продовжена - то маєте право Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Надія93 Опубліковано: 23 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2022 Доброго дня.Підкажіть будь ласка,зараз в Іспанії,під тимчасовим захистом,має тархетту на 2 роки,але до цього був тимчасовий захист в Польщі.Чи можу я повернутись в Польщу відновити його?чи потрібно перед тим як їхати,відмовлятись в Іспанії?чи він автоматично анулюється? Або можливо можна відмовитися в Польщі в посольстві Іспанії? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.