Перейти до публікації

Австрія: оформлення закордонного паспорту


Alona

Рекомендовані повідомлення

Інформація щодо оформлення закордонного паспорта особам, які його до цього  не мали (діти, особи, які щойно набули громадянства України, тощо).

▪️ Особам, які досягли 16-ти річного віку, паспорт оформлюється на 10 років на підставі особистої заяви-анкети.

Зверніть увагу, що до досягнення 16-річного віку (навіть за кілька днів) може бути прийнято заяву лише на оформлення паспорта терміном дії на 4 роки (відповідно до вимог, наведених у п. 2).

▪️ Особам, які не досягли 16-річного віку, паспорт оформлюється на 4 роки (у тому числі особам, які досягли, наприклад 14- чи 15-річного віку) на підставі заяви-анкети одного з батьків (якщо батьки не перебувають у шлюбі - на підставі заяви-анкети того з батьків, з ким проживає особа) та заяви-згоди другого з батьків. Заява від другого з батьків не вимагається, якщо він є іноземцем або особою без громадянства. Більше про згоду від другого з батьків дивіться у блоці "Особливості оформлення паспорта дітям".

Для оформлення паспорта до консульського відділу подається наступний 

Перелік документів :

- заява-анкета для внесення даних до Єдиного державного демографічного реєстру (формується в електронній формі консульською посадовою особою під час консульського прийому на підставі наданих заявником документів, видруковується і перевіряється заявником та консулом);

- документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт громадянина України; паспорт громадянина України для виїзду за кордон; тимчасове посвідчення громадянина України; дипломатичний паспорт; службовий паспорт; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну, ст.5 Закону України „Про громадянство України), та копії його першої сторінки й сторінки з даними консульського обліку (якщо така відмітка є);

У контексті оформлення закордонного паспорта підтвердженням громадянства неповнолітньої особи, яка народилася за кордоном, може слугувати довідка про реєстрацію особи громадянином України довідка про реєстрацію особи громадянином України.

- свідоцтво про народження та його копію 

- документ (Aufenthaltstitel в паспорті ), що підтверджує постійне проживання або тимчасове перебування громадянина України за кордоном, та його копію (термін та мета перебування за кордоном не мають значення; документ не апостилюється та не перекладається);

- фотокартки подаються лише у наступних випадках: - у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, - у разі оформлення паспорта особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу (засвідченою апостилем та перекладеною українською мовою).

У вищевказаних випадках подаються дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра та одна фотокартка розміром 10 х 15 сантиметрів. Прохання обов’язково ознайомитися з вимогами до фотокарток, що подаються для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон (уніфіковано з нормами ICAO Doc 9303).

В усіх інших випадках фото заявника робиться на місці та у дигітальному вигляді вноситься до системи (фото не видруковується). Додатковий збір за фото не стягується.

Дебетова банківська картка для сплати консульського збору;

При цьому просимо взяти до уваги, що з 01.10.2016 року при оформленні/обміні паспорта громадянина України для виїзду за кордон обов'язково подаються відцифровані відбитки пальців рук. Відмова від внесення біометричної інформації до електронного носія законом більше не передбачена.

Джерело https://austria.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/pasport/oformlennya-ta-obmin-zakordonnogo-pasporta/oformlennya-zakordonnogo-pasportu

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...