Перейти до публікації

Чехія: для подорожей в Україну не потрібно переклеювати візову наклейку


Alona

Рекомендовані повідомлення

Якщо у вас в паспорті є штамп або візова наклейка з кількістю в'їздів «00», ви можете подорожувати без обмежень в країни Шенгену та в Україну. Візова наклейка з необмеженою кількістю в'їздів ("MULT") необхідна лише в термінових випадках виїзду за межі Шенгенської зони (не в Україну). В цьому випадку необхідно надати пояснення виїзду та пред’явити квиток. * Причина вжиття такого заходу – відсутність візових наклейок у всій Європі.

Скорочення терміну до трьох днів, реєстрація прибуття та зміна місця проживання

З 2 травня 2022 р. скорочуються терміни реєстрації після прибуття, в Поліції у справах іноземців (Cizinecká policie) та повідомлення про зміну місця проживання. Новий термін - 3 дні.

Це означає, що необхідно особисто реєструватися в Поліції у справах іноземців (Cizinecká policie) впродовж трьох днів після прибуття на територію. Також повідомляти про зміну місця проживання до трьох днів. Як повідомити про зміну місця проживання?

ОБЛАСНІ ЦЕНТРИ ДОПОМОГИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Для реєстрації громадян України, які прибувають до Чеської Республіки через збройний конфлікт в Україні, створено Обласні центри допомоги Україні (KACPU). Їх список та іншу інформацію можна знайти тут.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...