Перейти до публікації

Відповіді про тимчасовий захист і поїздки в Україну


Alona

Рекомендовані повідомлення

Я зареєстрований/зареєстрована для отримання тимчасового захисту, але найближчим часом хочу повернутися до України. Чи втрачу я свої права в ЄС?

Якщо Вам з якоїсь причини потрібно на короткий час повернутися в Україну, наприклад, щоб відвідати рідних, зібрати документи або для порятунку членів сім'ї, Ви не втрачаєте статусу тимчасового захисту. Будь-яка короткочасна подорож до України не має розглядатися країнами ЄС як рішення добровільно повернутися до того, як закінчиться тимчасовий захист.

Це означає, що короткочасна подорож до України не має призводити до анулювання дозволу на проживання і втрати прав, пов'язаних з цим статусом.

Зараз в мене є тимчасовий захист і я хочу повернутися в Україну. Що відбудеться з моїми правами в ЄС?  Чи зможу я повернутися в ЄС і скористатися тимчасовим захистом?

У випадку добровільного повернення в Україну, тобто якщо Ви їдете в Україну і плануєте залишитися там, Ви більше не матимете права на тимчасовий захист в ЄС. На практиці це означає, що країни Європейського Союзу анулюють виданий дозвіл на проживання і припинять забезпечення прав, пов'язаних з тимчасовим захистом.

Якщо через деякий час Ви захочете повернутися в ЄС до закінчення надзвичайної ситуації, Ви знову отримаєте право на тимчасовий захист. З огляду на становище в Україні, країни Європейського Союзу мають ухвалити позитивне рішення щодо Вашого повернення до ЄС.

Однак, якщо Ви вирішите повернутися в країну ЄС, де Ви спочатку користувалися тимчасовим захистом, ця країна ЄС не зобов'язана погодитися на Ваше повернення на її власну територію. У випадку, якщо ця країна відмовляється погодитись на Ваше повернення на свою територію, Ви повинні мати можливість скористатися тимчасовим захистом в іншій країні ЄС за Вашим вибором, куди Ви їдете, повертаючись до ЄС.

Джерело

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...