Перейти до публікації

В Чехії припинять грошові виплати певним категоріям українців


Alona

Рекомендовані повідомлення

Для українців в Чехії припинять виплати гуманітарної допомоги в обсязi 5000 крон (200 євро), якщо ті отримують від держави безкоштовне житло, харчування і гігієнічні засоби. Повідомляється , що такі заходи спрямовані проти "дотаційного туризму".

З другого місяця перебування в Чехії допомога нараховуватиметься за місцем постійної реєстрації і держава перевірятиме, чи проживають зареєстровані біженці за заявленою адресою.

Водночас , уряд Чехії схвалив пропозицію Міністерства внутрішніх справ щодо забезпечення житлом українців, навіть після завершення режиму надзвичайного стану у червні.

Фіксована компенсація для орендодавців становитиме від 200 до 350 крон.

Загалом, Чехія видала українцям понад 370 тисяч вiз тимчасового захисту. Візи дозволяють перебувати в країні впродовж року та надають доступ до державного медичного страхування, освіти та ринку праці. За словами міністра праці та соціальних справ зараз у Чехії за тимчасовим захистом працюють понад 70 тисяч українців, а кількість біженців значно перевищує актуальні вакансії.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...