Перейти до публікації

Mykola_

Модератор
  • Публікації

    1 849
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    10

Повідомлення, опубліковані користувачем Mykola_

  1. Центральна Спілка українців у Німеччині має театральну студію «Родзинки» для підлітків!

    Регулярні заняття двічі на тиждень з акторської майстерності проходять для двух груп: Пн та Чт вік 10-13років, Вт та Пт 14-18 років.

    Час: 17:00-18:30

     

    Звертайтеся за емейлом zvud.e.v@gmail.com

    Або телефоном +49 174 6888424

  2. Перешкоди виникають на етапі проходження прикордонного контролю через перевищення 90-денного ліміту перебування в зоні ЄС. Українцям пояснили, що Словаччина, на жаль, не завершила процес імплементації документів, які б забезпечували безперешкодне пересування по всіх державах Євросоюзу.

    А документ під назвою "dočasnе útočisko" розглядається як внутрішній документ Словацької Республіки.

     

    Особи, яким видано цей документ, потрапляють під штрафи або заборони на в'їзд до певних країн, а в гіршому випадку їх депортують.

    Проте, на жаль, кожна країна Євросоюзу інтерпретує текст документу по-своєму.

    Тобто, подорожуючи з документом "dočasné útočisko" та вичерпаним 90-денним безвізовим періодом, особа ризикує зіткнутися з проблемами.

  3. Організація допомагає виїхати, зокрема, маломобільним та лежачим людям, надає підтримку із пошуком житла та покупкою квитків.

    Як звернутися? За номером +38 093 177 64 58 або в телеграм-бот @helpingtoleave_bot.

    Куди звертатися для евакуації тварин? За номером +38 095 497 81 95 – Надія. (Viber / Telegram / What’s Up). Організація закликає всіх небайдужих долучитися до допомоги. Як це зробити – дізнайся тут.

  4. Wohngeld - допомога на оплату житла

    Хто має право на житлову допомогу:

    • Особи, що отримують власний дохід в Німеччині.

    • Ті, кому ніхто інший не оплачує витрати на житло, оренду або витрати на власне житло.

     

    Хто не має права на житлову допомогу:

    • Ті, хто вже отримує соціальну допомогу "Bürgergeld", яка покриває витрати на житло.

     

    Які дані потрібні для розрахунку житлової допомоги:

    • Дохід сім'ї або домогосподарства.

    • Розмір орендної плати та комунальних платежів.

    • Кількість людей, що проживають у квартирі.

     

    Дізнатись розмір житлової допомоги можна за допомогою калькулятора.

  5. За відсутності цього документу у Польщі велосипедистам та кермувальникам самокатів загрожує штраф 1500 злоти. Починаючи з жовтня минулого року, у Польщі почали діяти нові правила дорожнього руху, особливо вони зачіпають молодих велосипедистів та водіїв електросамокатів. Тепер вони зобов'язані мати при собі велосипедну картку або водійське посвідчення категорій AM, A1, B1 або T.

  6. Добірка віддалених вакансій у різних сферах (SMM, менеджмент, рекрутинг, дизайн)

    1. SMM-менеджер, Boffin: вміння створювати оригінальні публікацій у соцмережі, ідеї для контент-плану в instagram/facebook,  відповідальність та креативність, досвід роботи в SMM та з дітьми будуть перевагою, робота у команді, віддалено.

    Аби відгукнутися: заповнюйте >> Google-форму.

    2. Account manager, Qwerty Software: англійська від В2, вміння працювати з таблицями, знання базових функцій та формул Exel, прискіпливість до деталей, заробітна вилка 12 000 – 16 000 грн, офіс у м. Київ або віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    3. Рекрутер (Junior), Arce: досвід від 1 року, вміння ефективно використовувати рекрутингові інструменти, комунікаційні навички, вміння вести переговори з потенційними кандидатами, знання ринку праці та трендів, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    4. Графічний дизайнер, Крон: володіння Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw, InDesign, к творчий підхід до завдань, здатність генерувати ідеї, старанність, увагу до деталей, відповідальність, гібрид (офіс у м. Харків).

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

  7. Парламент офіційно затвердив можливість отримання українським біженцям закордонних паспортів поза межами країни. Ця ініціатива Верховної Ради передбачає внесення змін до законодавства, спрямованих на полегшення процедури надання адміністративних послуг українським громадянам за кордоном.

    Ініціатори законопроєкту розглядають його як крок уперед у забезпеченні зручності та ефективності адміністративних послуг для громадян, що перебувають за кордоном.

    Однією з основних змін є можливість отримання паспортів через державне підприємство "Документ".

  8. Ціни на оренду квартир у Польщі зараз починають приблизно від 15 тисяч гривень. Зокрема, у березні 2024 року порівняно з лютим, на 1% подешевшала оренда квартир до 40 м кв у Вроцлаві, Щецині, Познані, Кракові та Гдині.

    Також на 1,3% знизилася ціна оренди у Варшаві, а в Любліні – більш ніж на 2%.

    Якщо ж порівнювати ціни на оренду квартир до 40 м кв у річному вимірі, то порівняно з березнем 2023 р. найбільше падіння ціни було зафіксовано у Лодзі (-4,4%), Щецині (-2,4%) та Вроцлаві (- 2, 2%). А ось у Любліні зростання середніх цін перевищило 5%, у Познані – 4%.

  9. Як уточнює посольство на своїй сторінці у мережі фейсбук, надання цієї послуги було припинено після початку повномасштабного вторгнення.

    "Завдяки відновленню цієї послуги, яка дуже затребувана українськими громадянами, ми маємо намір піти назустріч тим, для кого Італія є орієнтиром у галузі університетської освіти та професійної діяльності, а також з урахуванням міцних історичних та культурних зв'язків між нашими країнами", - наголосило посольство.

    При цьому уточнюється, що дати запису на подання документів призначатимуться відповідно до обсягів завантаженості консульської канцелярії.

  10. НБУ ухвалив наймасштабніші пом'якшення валютних обмежень від початку війни.

    Які правила для компаній і фізосіб залишилися?

    - Зараз фізособи можуть без обмежень купувати готівкову іноземну валюту і до 50 000 грн на місяць – безготівкову.

    - Українці за кордоном можуть використовувати банківські картки, однак з лімітами.

    - Компанії-резиденти можуть обслуговувати зовнішні кредити без обмежень за сумою планових платежів. Погашення позик дозволено з 20 червня 2024-го за «новими» і некороткостроковими кредитами.

    - Нерезиденти можуть виводити дивіденди, нараховані за цей рік, але з лімітом щодо суми.

  11. Добірка віддалених вакансій у різних сферах (асистенство, робота з клієнтами, аналітика, SMM)

    1. Адміністративний асистент проекту, Luxoft: навичка роботи з MS Excel, комунікабельність, увага до деталей, здатність швидко навчатися, ініціативність, стресостійкість, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    2. Експерт з обробки вхідних дзвінків, ARCE: оптимізм, комунікабельність, ініціативність, енергійність, доброзичливість, стресостійкість, готовність навчатися та розвиватися, заробітна вилка 13 000 - 18 000 грн, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    3.  Financial Analyst, Coca Cola: вища освіта у галузі фінанси/менеджемент/техніка, кібернетика, англійська від В2, досвід роботи, аналітичні навички, досвідчений користувач ПК, MS Excel, гібрид (офіс у м. Київ).

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    4. SMM-менеджер, Фокстрот: досвід роботи з соц.мережами, портфоліо, навички копірайтингу, аналітичні здібності, комунікаційні навички, досвід у залученні аудиторії, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

  12. 1. Велика Британія: скасовують тисячі потягів.

    Мета страйку – порушити роботу 14 залізничних компаній в Англії, які контролюються урядом Великої Британії та належать до Rail Delivery Group (RDG), повідомляє independent.co.uk.

    Зміни у роботі залізниці слід очікувати до 11 травня.

    Страйк мав початися 7 травня, але його відклали на два дні для переговорів. Якщо не буде досягнуто згоди, страйк триватиме з 9 до 13 травня, що може спричинити збої у роботі аеропорту.

     

    2. Італія: збої у роботі залізниці по всій країні.

    10 травня заплановані регіональні страйки в Неаполі, 17 травня – у регіоні Фріулі-Венеція-Джулія, 27-28 травня – у Лігурії.

    Машиністи поїздів страйкуватимуть майже добу.

     

    3. У Франції: страйкуватиме персонал авіакомпанії.

    Французькі бортпровідники погрожують страйком з 8 по 12 травня. Очікується, що участь візьмуть 90% бортпровідників. Персонал вимагає переглянути умови праці.

     

    4. В Ісландії: готуються до страйку в аеропорту.

    Працівники найбільшого аеропорту Ісландії Кеплавік планують страйкувати 9-12 травня, якщо не буде вирішений трудовий спір.

  13. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасового житла одиноким чоловікам та парам без дітей.

    Основна мотивація – це брак місць для розташування, пише місцева газета NRC.

    Жінкам, сім'ям з неповнолітніми дітьми та «вразливим верствам населення», як і раніше, дозволено в'їзд – а от «чи вразливий хтось, вирішується на стійці реєстрації», пише видання.

    Незрозуміло, чи відкриється і коли, пункт реєстрації для всіх українських біженців в Утрехті. До слова, Нідерланди прийняли майже 110 тис. українських біженців.

  14. Щорічно близько 5000 іноземних громадян набувають громадянства Чехії. Більшість з них становлять вихідці з України (приблизно 50%) та Словаччини. Таку інформацію надає видання mukachevo.net.

    Іноземні громадяни мають право отримати громадянство Чехії після 10 років проживання в країні, але важливою умовою є складання іспитів з чеської мови в усній та письмовій формі, а також з історії та культури Чехії.

    Для отримання чеського громадянства, крім вільного володіння чеською мовою, також потрібна наявність постійного доходу та відсутність судимостей.

     

    Процедура отримання чеського громадянства починається з подання:

    • Заповненої анкети,

    • Документів, що підтверджують особу,

    • Документів, що підтверджують факт перебування у країні,

    • Результати іспитів з чеської мови

    • Підтвердження успішної інтеграції у суспільство.

     

    Документи зазвичай подаються до Міністерства внутрішніх справ Чехії або до місцевого органу влади, відповідального за питання громадянства.

  15. 9 часов назад, S0phie сказал:

    добрый вечер, скажите пожалуйста, можно ли с документом временной защиты вылетать из Франции в страны, не входящие в ЕС (не Украина)?

    достаточно ли апс или нужны другие разрешения?

    Добрый день. За пределы ЕС кроме документа временной защиты нужно иметь с собой украинский загранпаспорт 

  16. Визначні місця, які обов'язкові для відвідування в Цюріху:

     

    1. Швейцарський національний музей

    Обов'язковий для відвідування тими, хто хоче дізнатися про Швейцарію дедалі більше. У залах музею (який, до речі, знаходиться у справжньому замку) ви ознайомитеся з історією країни, побачите рідкісні артефакти різних епох і навіть дізнаєтесь про швейцарську традицію.

     

    2. Кунстхаус

    Кунстхаус - найбільший у країні музей образотворчого мистецтва. Тут виставлені роботи іменитих майстрів, починаючи з XV століття до наших днів: Пікассо, Моне, Рубенса, Ван Гога та багатьох інших метрів живопису.

     

    3. Церква Фраумюнстер

    Одна з найзнаменитіших церков Цюріха. Зовні нічим не примітна, всередині вона вражає уяву: величезний орган (найбільший у кантоні!), в якому понад п'ять з половиною тисяч труб, внутрішня галерея, що збереглася з 1270 року, та знамениті вітражі Альберто Джакометті та Марка Шагала.

     

    4. Сквер Лінденхоф

    Мабуть, найкраще місце, щоб побачити Цюріх з висоти: сквер розташований на пагорбі на лівому березі річки Ліммат, і вид звідси відкривається чудовий. До того ж це чудове місце для відпочинку після галасу жвавого міста.

     

    5. Ботанічний сад Цюріхського університету

    Ботанічний сад Цюріхського університету - це оаза живої природи посеред міста. Сюди варто прийти, щоб провести пару годин на самоті, насолоджуючись грою фарб і ароматом квітів, яких тут безліч.

  17. Добірка віддалених вакансій у різних сферах (підтримка клієнтів, продажі, копірайтинг, маркетинг)

    1. Оператор служби підтримки, Global Bilgi: грамотна українська, впевнене володіння ПК, стабільний та швидкий інтернет, ноутбук/комп’ютер, навушники з мікрофоном, готовність допомагати, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    2. Менеджер з продажу, Man's Set: грамотна українська, досвід роботи на посаді менеджера з продажу, роботи з СРМ-системою, у спілкуванні з клієнтами в дзвінках, знання основ роботи з Google-таблицями, заробітна вилка 20 000 – 40 000 грн, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    3. Копірайтер, Logity: грамотна письмова англійська, досвід SEO копірайтингу, уважність до деталей, перфекціонізм, креативність, проактивність, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    4. Бренд-менеджер, Приправка: досвід роботи на аналогічній посаді, вища освіта у сфері маркетингу, англійська від В1, вільний користувач програм Microsoft Office, Adobe Illustrator, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

  18. • Поріг доходу для отримання допомоги знижено до 200 000 € для пар та одиноких батьків.

    • Тепер базову допомогу можна отримувати лише протягом 12 місяців, а не 14.

    • Ліміт доходу для народження з 1 квітня 2025 року буде 175 000 €.

    • Винятки: діти, що народилися дуже рано, діти з інвалідністю або їх брати чи сестри.

  19. У Німеччині барахолки (Trödelmärkte) та блошині ринки (Flohmärkte) є популярними місцями для пошуку унікальних речей та актуальною альтернативою традиційному шопінгу. Ці ринки пропонують широкий спектр товарів, від домашнього вжитку до раритетних предметів, за значно нижчими цінами порівняно з роздрібними магазинами, у тому числі популярними торгівельними маркетплейсами.

    При цьому Trödelmarkt – це зазвичай місце, де продаються різноманітні вживані товари, натомість Flohmärkte часто спеціалізуються на більш конкретних або колекційних предметах.

    У великих містах, таких як Берлін, Мюнхен, Франкфурт, та Ганновер, барахолки та «блошині ринки» зазвичай працюють від весни до осені, стаючи майже щотижневою подією та оживляючи парки, майдани та затишні вулички. У менших населених пунктах такі ринки можуть працювати декілька разів на сезон. Окрім відкритих майданчиків, існують і барахолки «під дахом», які можуть функціонувати цілий рік. Знайти найближчу барахолку в Німеччині досить просто, зробити це можна, наприклад, на ресурсі gelbeseiten.de або markt.de. Також зазвичай офіційні сайти міст, онлайн-ресурси місцевих адміністрації, регіональні газети та інтернет-платформи надають докладну інформацію про місцезнаходження, час проведення та особливості кожного ринку.

    Крім того, якщо ви введете в пошуковик браузера слово «Flohmarkt» та назву міста, вам висвітляться всі міські барахолки з мапами та адресами.

  20. Welcome to School пропонує шкільну пропозицію для  біженців. Право на освіту є правом людини. Ласкаво просимо до школи, щоб молоді люди з усього світу, які мігрували або втекли до Швейцарії, могли скористатися цим правом - незалежно від їхньої релігійної чи етнічної приналежності, політичних поглядів або статусу проживання в Швейцарії.

     

    Завдяки своїй відданості Welcome to School робить важливий соціально-політичний внесок: завдяки доступу до освіти молоді люди розвивають найважливіші основи для подальшої освіти і, таким чином, отримують кращі шанси на самовизначене життя.

     

    Сьогодні Welcome to School пропонує повношкільну освітню пропозицію, акредитовану кантоном Цюріх, яка відкрита для студентів зі статусом N, F, B та S. Відхилені молоді люди також можуть подати заявку на акредитовану пропозицію "Інтеграція через освіту та культуру", необхідні шкільні збори фінансуються за рахунок пожертв. Акредитована освітня пропозиція базується на навчальній програмі 21.

     

    Адреса

    Welcome to School

    Militärstrasse 109

    8004 Zürich

     +41 78 725 42 48

    mail@welcometoschool.ch

    Сайт

    https://www.welcometoschool.ch/angebot/

  21. В кінці 2022 року Головне управління дорожнього руху (DGT) розробило проект нових дорожніх знаків, які набули чинності у 2023 році, включаючи новий знак R120. Ці нові знаки були важливі для адаптації трафіку до змін у мобільності, особливо у містах.

    З червня 2023 року ці нові знаки, зокрема R120, з'являться на дорогах Іспанії, і ми розглянемо їх значення.

    Отже, що означає дорожній знак R120? Згідно з Міністерством транспорту, мобільності та міської політики, цей знак позначає наступне:

    - Заборона в'їзду транспортних засобів на основі їх екологічних характеристик або інших екологічних критеріїв.

    - Заборона доступу до транспортних засобів на основі їх екологічних особливостей або інших екологічних критеріїв, які встановлені. Умови будуть вказані на додатковій панелі S-860 або на табличці, на якій розміщена табличка.

     

    Які наслідки, якщо ігнорувати цей знак?

    Якщо ви проігноруєте знак R120 і в’їдете в зону з низьким рівнем викидів (ZBE) муніципалітету на транспортному засобі, вам загрожує штраф у розмірі 200 €.

  22. Добірка віддалених вакансій у різних сферах (робота з клієнтами, менеджмент, підтримка клієнтів, копірайтинг)

    1. Оператор call-центру, Omnicore: грамотна українська, впевнений користувач ПК, сервісів Google, комунікативні навички, стресостійкість, повна/незакінчена вища освіта, заробітна вилка 14 000 – 17 000 грн, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    2. Менеджер ЗЕД, Смакі Макі: вміння аналізувати інформацію, працювати з MS Office, ініціативність, відповідальність, стресостійкість, здатність до мультизадачності, досвід ділової переписки, заробітна вилка 20 000 – 30 000 грн, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    3. Account manager, Firelink: англійська від В1, базові знання маркетингу, високі комунікаційні навички, націленість на результат, офіс у м. Київ або віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

    4. Копірайтер, YouControl: досвід від 2 років, англійська від В2, вміння писати простою мовою, досвід роботи в ІТ в сегменті В2В, бездоганна українська, віддалено.

    Аби відгукнутися: переходьте >> за посиланням.

  23. Доставлятимуть їх "Новою поштою" Україною та ще у 13 країнах Європи. Про це повідомили у прес-службі  банку.

    Заявки на випуск нової картки ПриватБанку або перевипуск чинної можна подати через Приват24.

     

    Отримати готовий пластик можна буде у відділенні чи поштоматі "Нової пошти" по Україні та через кур'єра Nova Post на будь-яку адресу в країнах Європи:

    • Польща,

    • Молдові,

    • Литві,

    •Німеччини,

    • Чехії,

    • Румунії,

    • Естонії,

    • Латвії,

    • Італії,

    • Словаччини,

    • Угорщини,

    • Великобританії,

    • Іспанія

  24. ▪️порушення правил військового обліку – штраф від 3400 до 5100 грн;

    ▪️повторне порушення або в особливий період – штрафи від 17 000 до 22 500 грн.

     

    За порушення законодавства про оборону та мобілізацію у мирний час:

    ▪️штрафи від 5100 до 8500 грн для громадян;

    ▪️штрафи від 17 000 до 34 000 грн для посадових та юридичних осіб.

     

    За порушення законодавства про оборону та мобілізацію у воєнний час:

    ▪️штрафи від 17 000 до 22 500 грн для громадян;

    ▪️штрафи від 34 000 до 59 500 грн для посадових та юридичних осіб.

  25. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоровʼя, вагітні українки, які наразі перебувають за кордоном, мають право отримати медичні висновки без особистого огляду лікаря. Українські медики можуть сформувати висновки для вагітних пацієнток на підставі іноземних медичних документів, які підтверджують факт вагітності або пологів у жінки. 

     

    Як українкам за кордоном оформити декретну відпустку?

    Після настання 30 тижня вагітності пацієнтки – вагітна має надіслати лікареві (поштою чи месенджером) перекладені державною мовою та нотаріально засвідчені іноземні медичні документи, в яких зазначено термін вагітності. На підставі цих документів український лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

    Якщо пологи вже відбулись – лікар формує медичний висновок про тимчасову непрацездатність з дати пологів також на підставі даних іноземних медичних документів, які перекладені державною мовою та нотаріально засвідчені. 

    У випадку ускладнених пологів або, якщо жінка народила декілька дітей – лікар має сформувати медичний висновок не на 126, а на 140 календарних днів. 

     

    З покроковим алгоритмом дій для вагітних українок, які перебувають за кордоном можна ознайомитись: тут

×
×
  • Створити...