Перейти до публікації

Зміни у кабельному ТБ у Німеччині у липні 2024 року


Alona

Рекомендовані повідомлення

Мільйони людей, які орендують квартири у Німеччині, в останні місяці отримали листи про значні зміни у підключенні кабельного телебачення, що відбудуться з липня. Чи потрібно вам вживати заходів?

Це пов'язано з правилом під назвою «привілей додаткових витрат» (Nebenkostenprivileg), яке було запроваджено ще у 1980-х роках і означало, що орендодавці в Німеччині можуть укладати угоди з телекомунікаційними компаніями на підведення кабельної мережі до цілих будівель та стягувати плату з орендарів.

Зазвичай це коштувало орендарям приблизно 5-9€ на місяць, залежно від умов договору.

Закон було скасовано в рамках поправки до Закону про телекомунікації (TKG) та набрав чинності 1 грудня 2021 року. Проте перехідний період триватиме до 30 червня 2024 року.

З 1 липня набирає чинності нова система, за якої орендодавці більше не відповідатимуть за ці контракти та збори.

Можливо, з вами зв'язалися постачальники послуг, закликаючи укласти індивідуальний договір, щоб не втратити підключення до кабельного телебачення.

 

Чи зміняться витрати

Недоліком цієї зміни є те, що ваші витрати на кабельне телебачення швидше за все зростуть. Індивідуальний контракт на кабельне телебачення може коштувати на кілька євро більше або навіть удвічі більше, ніж орендарі платять зараз (залежно від їхньої поточної угоди з орендодавцем).

 

Чи маєте ви платити цю нову плату?

Немає жодних зобов'язань. Якщо ви хочете продовжувати дивитися канали кабельного телебачення, ви можете вибрати альтернативні варіанти, такі як DVB-T2 HD, який пропонує близько 40 каналів у високій якості з внутрішньою або антеною на даху, або супутникове телебачення.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...