Перейти до публікації

Правила перезарахування оцінок із закордонних шкіл для українських біженців


Alona

Рекомендовані повідомлення

“Раніше школи не мали чітких шкал відповідності українських і закордонних оцінок. Тепер же робота вчителів дещо полегшиться, а батьки та учні будуть спокійні за свої результати”, — йдеться у повідомленні.

Шкала увідповіднила системи оцінювання різних країн та українську 12-бальну систему, пояснили у відомстві. Учні можуть перезараховувати оцінки зі спільних із країною перебування предметів.

Решту предметів, таких як українська мова, література, історія, вони вивчають за модифікованими (скороченими) програмами та проходять оцінювання дистанційно.

 

Так, якщо учень отримав оцінку добре з математики в Польщі, за шкалою це — 8 балів в Україні. Якщо ж системи оцінювання відрізняються, рекомендовано виставляти оцінку на користь дитини.

 

У таблиці представлено 25 країн, зокрема США, Німеччину, Польщу, Італію та Францію. Для решти випадків є загальна таблиця переведення оцінок.

Зазначається, що новації допоможуть безперебійно продовжити навчання в Україні після повернення. Учні можуть скласти річне оцінювання перед новим навчальним роком із перезарахуванням результатів із-за кордону.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...