Перейти до публікації

Тимчасовий захист для українських біженців у Європі продовжать ще на рік


Alona

Рекомендовані повідомлення

Єврокомісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для людей, які рятуються від агресії Росії проти України, ще на рік з 5 березня 2025 року по 4 березня 2026 року.

"З огляду на продовження атак Росії на цивільну та життєво важливу інфраструктуру по всій Україні, безпечних та міцних умов для повернення людей в Україну на даний час не існує. Таким чином, Комісія вважає, що причини для тимчасового захисту зберігаються і що її слід продовжити ще на рік як необхідну і адекватну реакцію на поточну ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Мета полягає в тому, щоб забезпечити, щоб усі ті, хто рятується від російської агресивної війни, могли знайти захист у ЄС, і щоб допомогти 4,2 мільйонам людей, які вже користуються тимчасовим захистом у державах-членах ЄС.

Директива про тимчасовий захист надає негайний захист та доступ до прав у ЄС, включаючи права на проживання, доступ до ринку праці, житла, соціальної допомоги, медичної та іншої допомоги.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...