Перейти до публікації

В Німеччині знімають заборону на подвійне громадянство


Alona

Рекомендовані повідомлення

Найбільше цьому радіють турки, яких у Німеччині близько 2 мільйонів. Раніше вони неохоче зверталися за німецькими паспортами через необхідність відмови від свого громадянства та бюрократичні процедури.

Зараз у Німеччині проживають близько 12 мільйонів людей, які не мають німецького громадянства. Близько 5,3 мільйона з них живуть у країні понад 10 років.

На початку року Бундестаг ухвалив закон, що спрощує отримання громадянства Німеччини. Нові правила набирають чинності наприкінці цього місяця. Тепер для отримання громадянства потрібно прожити в Німеччині 5 років замість 8. Ті, хто добре інтегрувався і володіє німецькою мовою, зможуть отримати громадянство за 3 роки.

Іноземцям, які отримають німецьке громадянство, дозволять зберігати свої попередні паспорти. Діти, народжені в Німеччині, автоматично отримуватимуть громадянство, якщо хоча б один з батьків легально проживає в країні понад 5 років.

У 2023 році громадянами Німеччини стали понад 200 тисяч людей, це рекорд за останні 20 років. Серед них 38% – сирійці. Також громадянами стали турки, іракці, румуни, афганці, українці (понад 5,9 тисяч), росіяни (майже 2 тисячі) і білоруси (350 осіб).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...