Alona Опубліковано: 4 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 серпня 2022 З 01.09. будуть зміни для українців, які проживают в Німеччині без ВНЖ та реєстрації. На даний момент до 31.08. українці, які перебували від початку війни в Україні мають право на в'їзд в Німеччину, незважаючи на те, чи закінчились в них дні звичного безвізу по ЄС, чи мали місце депортації. Перебування до цієї дати можливе без оформлення. З 01.09. Німеччина починає рахувати дні дії безвізу з дня в'їзду в країну (не ЄС, саме в Німеччину!). Нагадування: перебування в Німеччині дозволено без оформлення, тобто на період дії безвізу, лише на 90 днів в межах 180 днів (три місяці на півроку). Рахують всі дні, починаючи з 24.02. Якщо до 31.08. Ви вже використали 90 днів німецького безвізу, потрібно до 01.09. або подати заяву на тимчасовий захист, або виїхати на 3 місяці. У будь-якому разі ви зобов’язані подати заявку на реєстрацію за 24 параграом до спливу 90 днів, якщо ця дата лежить в межах 01.09-01.12. Чи залишається можливість оформлення тимчасового захисту після 31.08? Так, реєстрація в Німеччині можлива на весь час війни. Тому по закінченню 90 днів доведеться перечекати 90 днів в інших країнах перед тим, як ви зможете на нього податись. Посилання на документ: https://fluechtlingsrat-berlin.de/wp-content/uploads/br_302-22_zweite_verlaengeurng_ukraineaufenthaltsuebergangvo.pdf © Anastasiia Bodnaruk для Porada-de / Закони Німеччини/ВСЕ для Біженців Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Viacheslav Опубліковано: 9 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2022 Доброго дня, якщо я приїду до Німеччини після 31.08 чи зможу отримати ВНЖ і соціальну допомогу? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 9 серпня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2022 1 час назад, Viacheslav сказал: Доброго дня, якщо я приїду до Німеччини після 31.08 чи зможу отримати ВНЖ і соціальну допомогу? так, можете отримати ВНЖ, але без соціальних виплат Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Viacheslav Опубліковано: 9 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2022 18 минут назад, Alona сказал: так, можете отримати ВНЖ, але без соціальних виплат чи зможу я працювати при цьому в Німеччині? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Yuriy Опубліковано: 10 серпня 2022 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2022 18 годин тому, Viacheslav сказав: чи зможу я працювати при цьому в Німеччині? ВНЖ дает право на официальное трудоустройство. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.