Перейти до публікації

Mykola Gorobets

Користувач
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Mykola Gorobets

  1. 3 години тому, Mykola_ сказав:

    Якщо ваша мати виїхала до Туреччина після початку бойових дій - то у неї має бути у паспорті відмітка про перетин кордону після 24 лютого минулого року і тоді вона має право на реєстрацію в Німеччині як біженка без заїзду ще раз до України

    Дякую за відповідь! Я знайшов інформацію про це у регламентаціях ЄС і послався на неї у своєму листі до міграційної служби.
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32022D0382&qid=1646744182206&from=DE#d1e360-1-1

    Стаття 2

    Наразі я чекаю відповіді, але хотілося б також знайти документи які регламентують це питання у Німеччині.

    До того ж є такий нюанс. Для виїзду з Туреччини громадян України турецька сторона вимагає візу з представництва Німеччини у Туреччині. Без цього вони не випускають. І в представництві потрібно буде повідомити причину, чому вона їде у Німеччину. Тобто, війна не може бути причиною, а туризм, транзит або віза для лікування, якщо я правильно розумію, не дозволять подаватись потім на статус за параграфом 24.

  2. 03.01.2023 в 09:04, Alona сказав:

    Можливо вам краще скласти маршрут до Німеччини через Україну? Тобто мати заїде з Туреччини в Україну, а звідти вже поїде до Німеччини. Тоді в її паспорті буде штамп про пееетин кордону та виїзд з України 

    Дякую за відповідь. Можливо. Але для літньої хворої людини такий переїзд був би дуже важким.

  3. Вітаю! 

    Шукаю шляхи для продовження лікування громадянки України, яка перебуває у Туреччині.

    Через початок повномасштабної агресії росії моя мати виїхала в Туреччину (через Німеччину) до своєї доньки, де зараз перебуває зараз як член родини турецької громадянки. З’ясувалося, що вона потребує термінового коштовного лікування (онкологія). На жаль, в Туреччині немає неякої підтримки біженців з України.

    Я зараз у Німеччині і хотів перевезти її сюди на лікування, знайшов лікаря, яка готова прийняти її за умови реєстрації матусі за параграфом 24 як біженця від війни. Але мені повідомили в Landratsamt, Dezernat Soziales und Gesundheit Amt für Migration und Ausländerrecht, що вона не зможе бути зареєструватися по параграфу 24, як біженець від війни, тому що вона їде з Туреччини, де війни немає.

    Питання: чи є в неї юридичні підстави зареєструватися у Німеччині як біженець від війни, якщо вона, як постраждала особа, перебувала в Україні на момент початку війни, але прилетить до Німеччини з Туреччини?

    Зі спілкування з юристами з міграційних питань я з’ясував, що питання реєстрації як біженця від війни в основному залежить від того, де перебувала постраждала особа на момент початку війни. Однак є допущення, що відповідальний орган може мати певну свободу дій в окремих випадках. Які саме юридичні документи регламентують це питання?

     

    Буду вдячний Вам за допомогу!

×
×
  • Створити...