Перейти до публікації

Чи можна отримати допомогу, щоб дитина могла займатися спортом, відвідувати культурні заходи та й просто ходити до школи?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Така можливість існує, але вона не гарантована.

В першу чергу запитайте у своєму муніципалітеті (gemeente). Деякі з них мають програми з підтримки дитячої освіти взагалі або окремо дітей, що були вимушені знайти тимчасовий захист від війни в Україні. Ситуація з такими програмами (як і багато з чим іншим) відрізняється від регіону до регіону.

Також ви можете спробувати скористатися однією з наступних ініціатив:

1. Фонд Jeugdfonds Sport & Cultuur (“Молодіжний фонд спорту і культури”) сплачує внесок у спортивний клуб, уроки плавання або плату за навчання, наприклад, уроки танців, музики чи театру, якщо у батьків чи опікунів не вистачає грошей. Заява подається через посередника, наприклад, когось, хто працює вчителем, працює в GGD, COA або Refugee Work.

2. Фонд Leergeld  (“Плата за навчання”) також допомагає дітям з сімей з низьким доходом мати доступ до різнобічної освіти. Часто вони можуть допомогти придбати шкільне приладдя, наприклад, рюкзак, щоденник, обкладинку або спортивний одяг або вживаний велосипед, щоб ходити до школи. Також локальні відділки Leergeld тісно співпрацюють з ініціативами, тому фонд може допомогти із заняттями спортом (і також придбати, наприклад, футбольну форму), уроками музики чи танців для вашої дитини, курсами малювання чи акторської майстерності, тощо.

3. Платформа, що займається розвитком культури та спорту в Нідерландах (Cultuur- & Sportsstimulering Nederland), спеціально для українців у Нідерландах запустила платформу Connect Ukraine,  де ви можете знайти спортивні та культурні заходи (здебільшого для дітей) в одному з понад 100 муніципалітетів, що вже приєдналися до ініціативи. Деякі з цих заходи безкоштовні, а деякі - платні, тому будьте уважні. Веб-сайт доступний українською мовою, щоправда, у дещо незграбному перекладі від Google Translate, назву міста в формі пошуку потрібно вводити нідерландською мовою.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...