Перейти до публікації

Як шукати роботу українцям у Нідерландах?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Пошук роботи (особливо першої) в Нідерландах дуже залежить від того, який у вас фах та рівня вашого володіння іноземними мовами (в першу чергу англійською).  Ну, це логічно.

Якщо ви добре володієте англійською (починаючи з рівня B1-B2, їх ще називають Intermediate та Upper-Intermediate), а тим більше нідерландською, ваша професія є затребуваною в Нідерландах і при цьому ви можете вільно за нею працювати (наприклад, лікарі в Нідерландах дуже потрібні, але український диплом в цій сфері не визнається), ви можете самостійно шукати собі роботу, легше за все - через інтернет. Популярними в Нідерландах є, наприклад (список далеко не вичерпний), LinkedIn (взагалі, дуже радимо мати повноцінний профіль в LinkedIn), indeed.com, werk.nl, тощо.

Якщо ж рівень володіння іноземними мовами у вас поки що не дуже добрий, легше за все вам буде знайти роботу через так званий центр тимчасової зайнятості (uitzendbureau). Так називаються компанії, що виступають посередниками між людьми, які шукають роботу, і компаніями, яким потрібні тимчасові працівники. За своє посередництво центр зайнятості (uitzendbureau) бере комісію з працедавців.

Uitzendbureau пропонують переважно роботу для початківців, тимчасову або роботу руками. Працедавець може обрати центр зайнятості як посередника, якщо перевірка вашої кваліфікації неможлива. В такому випадку найм несе менше ризиків для працедавця. Дуже часто для таких вакансій потрібна лише базова англійська мова, інколи навіть знання англійської не потрібне, команди формуються за етнічним принципом, тобто тільки лідер команди має мати змогу порозумітися з керівництвом. Досить частою є ситуація, коли набирають команди людей саме з України.

Плюсом uitzendbureau є те, що з їх допомогою легше знайти роботу, особливо якщо це ваша перша робота в Нідерландах. З мінусів - зазвичай, платять вони менше, менша відпустка, немає премій, тощо.

Приклади вакансій, на які працівників часто набирають через uitzendbureau: співробітник складу (magazijnmedewerker), співробітник фабрики (fabrieksarbeider), працівник теплиці (kasarbeider), будівельник (bouwvakker), тощо.

Ось тут ви знайдете зручний список таких компаній з мапами розташування їх офісів: https://www.uitzendbureau.nl/uitzendbureau. Або просто пошукайте в гуглі “uitzendbureau <ваше місто або регіон>”.

А ось тут ви знайдете більш детальну інформацію про роботу через центрі зайнятості (uitzendbureau), наприклад, що потрібно перевірити перед початком роботи, основні особливості контрактів при роботі через такі компанії, які особливості роботи, при якій надається житло, тощо: https://help-ukraine.nl/refugee/jobs

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 місяці потому...

їхала на роботу ще коли не треба було стікерів, але потім вийшли зміни і довелось шукати компанію де допомагають з оформленням, звернулась в компанію eurocash agency, які допомогли з документами і надали роботу, можете переглянути інформацію в них на сайті
https://www.eurocashagency.com/robota_v_niderlandah_za_tymchasovym_zakhystom

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...