Перейти до публікації

Безкоштовні мовні курси для українців у Польщі


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Language Supp змінюється та відкриває запис на нові безплатні курси польської

Програма Language Supp Ukrainа, яка від початку російсько-української війни проводить безплатні онлайн-уроки польської мови для українських школярів, анонсувала великі зміни. Як зазначається на Instagram-сторінці проєкту:

Тепер ми змінюємося для вас, щоб ще ефективніше підтримувати вас у подоланні мовного бар’єру. Лютий − це період, коли ми готуємося до великих змін, які ви зможете відчути вже на початку березня.

На сьогодні організатори проєкту не розкривають, які саме зміни чекають на курсантів, але можна припустити, що це буде захоплююче.

Протягом останнього місяця, у лютому 2023 року, у межах програми не розпочиналося жодних нових курсів. Тобто запису до нових груп не відбувалося. Тим не менш, уже 20 лютого починаєтсья нова реєстрація на перші курси, які відбуватимуться в оновленому форматі. І протягом наступних тижнів кількість навчальних груп для українських школярів збільшуватиметься.

Як записатися та займатися на курсах

Безплатний курс польської мови від Language Supp Ukrainа адресований дітям та молоді з України шкільного віку від 6 до 18 років. Щоб записатися на безплатні уроки польської мови, потенційному учню потрібно виконати декілька простих кроків:

1 Створити обліковий запис учня на платформі LanguageSupp.org.

2 Пройти тест – його метою є визначити рівень володіння мовою кандидата.

3 У залежності від результату, учень буде зарахований на відповідний курс (А1, А2 або В1).

Після запису до певної групи учень може одразу долучитися до занять. Навчання відбувається в режимі онлайн на платформі LanguageSupp. Тож для навчання учню знадобиться комп’ютер, ноутбук або будь-який гаджет із доступом до інтернету. Заняття проходять у невеликих групах до шести осіб два рази на тиждень. Кожне заняття триває півтори години.

На вивчення одного рівню виділяється 12 тижнів. По завершенню кожного курсу учні проходять перевірку прогресу у навчанні. Якщо курс засвоєно на достатньому рівні, дитина може перейти на більш високий рівень та продовжити навчальну програму.

Запрошуються викладачі польської мови

Команда проєкту запрошує долучитися до викладання на курсах педагогів будь-якої спеціалізації: як професійних вчителів польської мови, так і тих, хто не має досвіду викладання філології. Головна умова участі в програмі – вільне володіння польською мовою. Усім, хто погодиться долучитися до проєкту, буде забезпечена всебічна допомога в організації занять та наставницька підтримка з боку експертів мовної школи. Крім того, кожний новий викладач отримає увесь пакет необхідних навчальних матеріалів, розроблених спеціально для курсів, в тому числі:

• сценарії уроків;

• вправи, мовні ігри та домашні завдання;

• докладні методичні пояснення та поради, як вивчати нові теми та на що звернути увагу.

Окрім методичної літератури, викладачі також отримають добірку рекомендацій про те, як спілкуватися з дітьми та підлітками біженцями, враховуючи специфіку та поточні умови психологічного стану цієї категорії української молоді.

Варто зауважити, що безплатними курси є лише для дітей. Викладачі проєкту працюють абсолютно легально, за договором, та отримують фінансове винагородження за свою працю. Вчитель сам вирішує, скільки курсів він хоче проводити та коли. Заробітна плата за кожне проведене заняття складає 60 злотих брутто. Виплати відбуваються один раз на місяць. Подати заявку на участь у проєкті в якості учня чи вчителя можна у відповідному розділі на сайті LanguageSupp.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...