Перейти до публікації

Ящо вам потрібен нотаріус у Нідерландах


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Що робити, якщо вам потрібно оформити довіреність на вчинення певних дій в Україні? У вас є два варіанти: через українське консульство або місцевого нотаріуса. У кожного з варіантів є свої переваги й недоліки.

1. Варіант з Консульським підрозділом Посольства України легший в плані кількості дій: вам потрібно лише звернутися до консульського відділу Посольства. У консульстві вам відразу зроблять довіреність українською мовою, вам потрібно буде лише якось відправити цей документ в Україну. Зверніть увагу на те, що в консульстві вам тільки завірять довіреність,  там не будуть перевіряти правильність укладання документу.

ле є одне але: з 17 жовтня 2022 року прийом у консульському підрозділі Посольства України в Нідерландах здійснюється лише за попереднім записом (за виключенням оформлення так званого сертифікату - тимчасового посвідчення особи). Записатися на прийом може бути дуже важко (але реально!), тому що вільні місця швидко бронюють інші громадяни України. Для запису на прийом скористайтеся цим посиланням, а положення запису на консульський прийом читайте тут.

Зверніть увагу! Довіреність для дій з нерухомістю робиться лише в українському консульстві. Для інших видів доручень ви можете звернутися до нідерландського нотаріуса.

2. Варіант з місцевим нотаріусом складніший в плані перечня дій, які вам потрібно зробити. Та дорожчий. Але вам не доведеться ловити вільне місце для запису на прийом.

У випадку з нідерландським нотаріусом вам потрібно перекласти довіреність на англійську або нідерландську мову і з цим звернутися до нотаріуса. Після його посвідчення довіреності поставити на документ апостиль. Потім в Україні потрібно буде зробити офіційний переклад: зазвичай у нотаріусів є список агенцій, з якими вони співпрацюють. І потім, можливо, знову апостиль - це залежить від того, хто буде цю довіреність приймати, уточнюйте заздалегідь.

Місцевого нотаріусу шукайте по запиту notaris <назва вашого міста>. Апостиль на документи  в Нідерландах ставиться в місцевому суді; список є, наприклад, на цій сторінці. Це проста послуга, яка робиться в день звернення і коштує близько 20 євро.

У будь-якому випадку ми радимо текст довіреності узгодити попередньо з нотаріусом або іншою особою, яка буде приймати цю довіреність в Україні. Зразки документів ви можете знайти, наприклад, на цій сторінці сайту Посольства України в Нідерландах.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...